Een jonge avonturier wil niet dat zijn voorbeeld, een legendarische revolverheld, met pensioen gaat
Titel
My name is Nobody
Regisseur
Tonino Valerii Sergio Leone
Acteur
Henry Fonda Terence Hill
Taal
Engels
Uitgever
Bridge Pictures, © 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
1973
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken en Nederlands ondertiteld
EAN
8711983484160

Besprekingen

Een Italiaans-Frans-Duitse coproduktie uit 1973 met in de hoofdrol Hollywood-ster Henry Fonda (1905-1952) die in de jaren zestig in veel westerns speelde, waarvan 'Once upon a time in the West' de bekendste is. Zijn tegenspeler is Terence Hill. New Mexico, 1898: een jonge avonturier die zich Nobody noemt, wil niet dat zijn grote voorbeeld, revolverheld Jack Beauregard, zomaar met pensioen gaat en stuurt aan op een confrontatie met de beruchte Wild Bunch. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: '(...) Deze komische spaghettiwestern - geproduceerd door Sergio Leone - geeft een anti-beeld van door de tijd achterhaalde mythes (Fonda die achtervolgd wordt door zijn eigen reputatie, maar er veel liever mee zou ophouden) en de doorbraak van nieuwe anti-romantische opvattingen, maar er is te veel en te lang aandacht voor de overbekende capriolen van Hill. (...)' De muziek is van Ennio Morricone. De dvd bevat geen extra's.

Over Tonino Valerii

Tonino Valerii (Montorio al Vomano, 20 mei 1934 – Teramo, 13 oktober 2016) was een Italiaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van spaghettiwesterns en actiefilms.

Biografie

Valerii werd geboren in Rome en begon al op jonge leeftijd in de beroemde Cinecittà-studio's te werken. Vanaf het begin van de jaren 60 was hij director of photography bij een groot aantal exploitatiefilms die toen aan de lopende band in Italië werden gemaakt. In 1964 kwam Valerii in contact met de Italiaanse regisseur Sergio Leone en hij werkte als assistent-regisseur aan de klassieke westerns A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965) en The Good, The Bad and The Ugly (1966). Na het succes van deze laatste begon hij zelf met regisseren. Hij maakte zijn speelfilmdebuut met de gewelddadige en spectaculaire western Day of Anger (1967). Hierna maakte hij The Price of Power (1968), volgens…Lees verder op Wikipedia