Boek
Nederlands

Stick dog

Tom Watson (auteur), Maren Mostert (vertaler), Ethan Long (illustrator)
Tom tekent en schrijft een verhaal over Stick Dog. Helaas is Tom erg slecht in tekenen, daarom tekent hij alle honden met rechte lijnen. Stick Dog gaat met zijn hondenvrienden op jacht naar de allerlekkerste hamburger. Want honden hebben altijd honger. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Stick dog
Auteur
Tom Watson
Vertaler
Maren Mostert
Illustrator
Ethan Long
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Stick dog
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
189 p. : ill.
ISBN
9789402705751 (hardback) 9789402704471 (hardback)

Besprekingen

Tom schrijft en tekent in zijn schrift een verhaal over hond Stick Dog en zijn vier hondenvrienden die dol zijn op eten. Als een familie hamburgers bakt gaat het vijftal op weg om die heerlijkheid te veroveren en op te peuzelen. De meest bizarre ideeën worden geopperd om de familie af te leiden: van een klif springen, de mensen bijten, een theaterstuk opvoeren als Superhond of de auto stelen van het gezin. Dan oppert Stick Dog zijn plan. Onderweg moet ook nog afgerekend worden met een eekhoorn en is teckel Karen vermist. Eerste deel van een nieuwe serie die graag gelezen en bekeken zal worden door liefhebbers van maffe slapstickachtige verhalen in graphic novel-stijl, met stripachtige tekeningen en tekst in een duidelijke schreefloze letter, gedrukt op gelijnd papier. Alle ingrediënten voor een succesvolle reeks zijn aanwezig. De vergelijking met series als 'Dogman' van Dav Pilkey en 'Max Modderman' van Matt Stanton ligt voor de hand. De uit het Engels overgenomen titel refereert aan…Lees verder

Over Tom Watson

CC BY 2.0 - Foto van/door Ian Tilbrook

Thomas Sturges Watson (Kansas City, 4 september 1949) is een Amerikaanse golfprofessional.

Tom Watson won op 14-jarige leeftijd zijn eerste grote toernooi, het 'Kansas City Matchplay Kampioenschap'. Hij studeerde eerst psychologie aan de Stanford Universiteit, en speelde golf in het het team van de universiteit. In 1971 werd hij professional.

US PGA Tour

Byron Nelson was zijn coach en opvallend is dan ook dat hij zijn eerste overwinning behaalde op de Byron Nelson Classic in 1974. Het jaar daarop won hij zijn eerste Brits Open. In totaal won hij 39 toernooien op de Amerikaanse Tour. Watson speelde weinig buiten de VS, en kwam slechts naar Europa om het Britse Open te spelen, opvallend was dan ook zijn deelname aan de KLM Open in 2015.

Acht Majors

Tom Watson won in zijn golfcarrière acht Majors. In 4 van deze 8 toernooien eindigde Jack Nicklaus op de tweede plaats (o.a. 1977…Lees verder op Wikipedia