Boek
Nederlands

Tomtesterom : de handleidingen

Tom Waes (auteur)
+1
Tomtesterom : de handleidingen
×
Tomtesterom : de handleidingen Tomtesterom : de handleidingen

Tomtesterom : de handleidingen

Titel
Tomtesterom : de handleidingen
Auteur
Tom Waes
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
234 p. : ill.
ISBN
9789002235931 (paperback)

Besprekingen

In het succesvolle televisieprogramma Tomtesterom onderzoekt presentator Tom Waes, samen met cameraman Nico Surings en klankman Pascal Braeckman, of de zogenaamde 'How to'-boekjes als handleiding in de praktijk wel gebruiksvriendelijk zijn en de gebruiker niet bedriegen. Kan iedereen zomaar paparazzo, spion, wereldrecordhouder, bokser, hypnotiseur of schlagerzanger worden? Hoe maak je zelf een vliegtuig? Hoe win je een sledetocht? Is het mogelijk een haai te hypnotiseren? Hoe tem je een wild paard? En hoe overleef je in de wildernis? Waes wil het spel fair spelen en de handleiding naar de letter volgen. Maar het trio wil niet alleen instructieboekjes testen, het wil vooral slagen in zijn missie. Als dat kan 'volgens het boekje', des te beter. Als het zonder moet, het zij zo.

Na de reeks op televisie, is er nu een boek waarin alles uit de doeken gedaan wordt voor wie het graag allemaal zelf eens wil proberen. Het boek bevat alle handleidingen die het trio in de loop van …Lees verder
Tomtesterom is een Vlaams televisieprogramma dat ook in Nederland wordt uitgezonden. In het programma onderzoekt presentator Tom Waes samen met cameraman Nico Surings en geluidsman Pascal Braeckman of bestaande handleidingen, de zogenaamde How to...-boekjes, in de praktijk wel echt werken. Het trio wil niet alleen de boekjes testen, maar ook slagen in de uitvoering ervan, liefst precies volgens het boekje, maar als het niet anders kan ook zonder de handleiding te volgen. In dit boek zijn de leukste handleidingen te vinden die Waes gebruikte in de eerste, en in de nieuwe tweede reeks (2010) van het programma, plus zijn persoonlijke ervaringen ermee, anekdotes, achtergrondinformatie, tips, trucs en testjes. Bevat onder meer de ervaringen van het team met boksen, hypnotiseren, spioneren, werken als paparazzo, zweefvliegtuigen bouwen, sumoworstelen en overleven in de wildernis. Een aantrekkelijk uitgegeven, onderhoudend, informatief en kleurrijk boek, vol illustraties en foto's in kleur.

Over Tom Waes

Tom Yvo Adrien Waes (Merksem , 7 november 1968) is een Belgisch televisiepresentator, televisieregisseur, acteur en occasioneel zanger. Hij is vooral bekend van de programma's Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes en de Netflix-serie Undercover. Daarnaast is Waes ambassadeur van non-profitorganisatie Sea Shepherd.

Biografie

Na zijn middelbareschooltijd volgde Waes een jaar Germaanse filologie en daarna een opleiding diepzeeduiken in Schotland, waarna hij een zevental jaar ging werken op booreilanden als diepzeeduiker.

Tv- en filmcarrière

Voor Waes bekend werd bij het grote publiek, maakte hij filmpjes voor De Quizmaster en De laatste show en had hij een rol in de De Zaak Alzheimer. In 2005 steeg …Lees verder op Wikipedia