Boek
Nederlands

Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes

Tom Waes (auteur)
+1
Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes
×
Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes

Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes

Genre:
De bekende Vlaming Tom Waes vertelt over zijn reizen voor het televisieprogramma Waes Reizen en gunt een kijkje achter de schermen bij deze reeks.
Titel
Reizen Waes Europa : straffe reisverhalen van Tom Waes
Auteur
Tom Waes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2019
207 p., [16] p. foto's
Aantekening
Verhalen gebaseerd op de gelijknamige TV-reeks op Eén
ISBN
9789022335871 (paperback)

Besprekingen

Tom Waes was drie seizoenen te zien op de Belgische tv in zijn uitermate populaire reisprogramma dat hij naast zijn acteerwerk maakte. Hij reisde de hele wereld rond en kwam op de meest bijzondere plekken terecht. Voor hem en zijn team waren die reizen heel zwaar en na drie seizoenen, met in het laatste seizoen acht reizen in tien maanden tijd, was de energie op. Maar het programma was heel populair en trok veel kijkers. Dus werd er gesproken over een vierde seizoen. Dat zou minder zwaar worden want besloten werd dat het team in Europa zou blijven. Na een acteerklus voelde Tom Waes zich fit genoeg om de uitdaging aan te gaan. De reizen in Europa kregen een andere insteek. In plaats van een heel land te doorkruisen werd de nadruk gelegd op specifieke verhalen. In Italië bezocht hij bijvoorbeeld een dorp met elf inwoners dat in de winter van de buitenwereld is afgesloten. Boeiende verhalen die vaak een heel andere kant belichten van een land. In het hart van het boek staan een aantal mo…Lees verder

Over Tom Waes

Tom Yvo Adrien Waes (Merksem , 7 november 1968) is een Belgisch televisiepresentator, televisieregisseur, acteur en occasioneel zanger. Hij is vooral bekend van de programma's Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes en de Netflix-serie Undercover. Daarnaast is Waes ambassadeur van non-profitorganisatie Sea Shepherd.

Biografie

Na zijn middelbareschooltijd volgde Waes een jaar Germaanse filologie en daarna een opleiding diepzeeduiken in Schotland, waarna hij een zevental jaar ging werken op booreilanden als diepzeeduiker.

Tv- en filmcarrière

Voor Waes bekend werd bij het grote publiek, maakte hij filmpjes voor De Quizmaster en De laatste show en had hij een rol in de De Zaak Alzheimer. In 2005 steeg …Lees verder op Wikipedia