Boek
Nederlands

Tim de kleine boswachter

Tim Hogenbosch (auteur), Jan Paul Schutten (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
Tim is gek op het bos en weet bijna net zo veel over de natuur als zijn vader, die boswachter is. Maar ook Tims nieuwe vriendin Tippi weet veel over het bos. Samen beleven ze veel avonturen, ook met kauwtje Hansje, Tims onafscheidelijke vriend. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bossen
Extra onderwerp
Boswachters
Titel
Tim de kleine boswachter
Auteur
Tim Hogenbosch Jan Paul Schutten
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2020
117 p. : ill.
ISBN
9789021420752 (hardback)

Besprekingen

Tim is dol op de natuur. Hij weet er ook veel van, want zijn vader is boswachter. Als Tim jarig is, krijgt hij van zijn ouders een echt boswachterspak. Volgens zijn vader mag Tim voortaan officieel hulpboswachter zijn. Op een van zijn tochten door het bos vindt Tim een gewond kauwtje met een gebroken vleugel. Tim mag het dier verzorgen totdat de vleugel genezen is en sindsdien zijn Tim en Hansje onafscheidelijk. In korte zinnen en hoofdstukjes van zo’n vijf pagina’s worden de avonturen van Tim beschreven, grotendeels samen met Tippi, een Fins meisje dat hij in het bos ontmoet. Mooi verzorgde uitgave, met een ruim lettertype en bladspiegel en voorzien van vele kleinere en af en toe paginagrote zwart-witte tekeningen. Hierdoor is het prettig leesbaar voor een beginnende lezer, maar zeker nog leuk genoeg voor iets ouder. Het verhaal bevat veel informatie en is doordrongen van de liefde voor de natuur. De veelbekroonde auteur ging op pad met de ‘echte boswachter’ Tim, bekend van het kinde…Lees verder

Over Tim Hogenbosch

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tim Hogenbosch

Tim Hogenbosch (Nijmegen, 10 september 1983) is een Nederlands boswachter en televisiepresentator.

Hogenbosch, ook wel bekend als Boswachter Tim, werkt als boswachter voor Staatsbosbeheer en werd in 2018 uitgeroepen tot beste twitteraar van Nederland. Vanaf 2020 is hij naast zijn werk als boswachter ook de presentator van het kinderprogramma Beestenbrigade, dat wordt uitgezonden door de KRO-NCRV.

In 2020 won Hogenbosch met het programma Beestenbrigade de Televizier-Ster Jeugd.

Lees verder op Wikipedia