Dvd
Nederlands

Unidamu : Ketnet musical

Tijl Dauwe (regisseur), Herman Verbruggen (acteur), Sien Wynants (acteur)
+1
Unidamu : Ketnet musical
×
Unidamu : Ketnet musical Unidamu : Ketnet musical
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Max die op school wordt gepest komt terecht in het mysterieuze Unidamu, Universum van Dans en Muziek. Lukt het hem om terug te keren naar de gewone wereld, samen met de muziek?
Extra onderwerp
musicals
Titel
Unidamu : Ketnet musical
Regisseur
Tijl Dauwe
Acteur
Herman Verbruggen Sien Wynants
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 95 min
Aantekening
Vlaams gesproken Een registratie van de voorstellingen op 2 maart 2017 in Oostende
EAN
5051083115841
CDR
HFD0540

Besprekingen

Een derde musical van het samenwerkingsverband tussen Ketnet en Studio 100, na 'Kadanza' (2015) en 'Kadanza together' (2016)*. Max wordt op school gepest en krijgt van niemand hulp, zelfs niet van zijn broer. Intussen verdwijnt alle muziek en dans uit de gewone wereld en komt terecht in het mysterieuze Unidamu, Universum van Dans en Muziek. Ook Max belandt in Unidamu waar Elvis de baas is. Ooit was Elvis een knappe muzikant, maar toen de muziek uit de wereld verdween, werd hij uitgesloten omdat hij als enige ter wereld nog met muziek bezig was. Op een dag vond hij de poort naar Unidamu dat hij heeft uitgebouwd tot veilige haven voor gepeste kinderen. Max raakt al snel bevriend met Sterre, maar dan krijgt hij heimwee. Lukt het hem om terug te keren naar de gewone wereld, samen met de muziek? De volwassen hoofdrollen worden gespeeld door Herman Verbruggen (F.C. De Kampioenen) en radio- en televisiepresentatrice Sien Wynants. Daarnaast bestaat de cast uit 24 jongeren. De musical bevat ve…Lees verder

Over Tijl Dauwe

Tijl Dauwe (Zele, 4 juli 1979) is een Vlaams musicalacteur, scenarioschrijver, liedjesschrijver en toneelregisseur. Dauwe speelde mee in verschillende Nederlandse en Vlaamse musicals, waaronder The Lion King (2004-2006) en Daens (2008-2009). Hij schreef het scenario en de liedjesteksten van Muerto! en Wickie, waarvoor hij ook regie deed.

Biografie

Dauwe groeide op in het Oost-Vlaamse Zele, waar hij vanaf zijn negende actief was in het theater. Hij behaalde een master in geschiedenis (UGent, 2001) en volgde theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Nadien volgende hij nog lessen op het Koninklijk Conservatorium Brussel.

In 2006 huwde Dauwe met collega-musicalacteur Jurgen Stein.

Musicals (selectie)

Theater (selectie)Lees verder op Wikipedia