Dvd
Nederlands

Team U.P. : Ketnet musical

Tijl Dauwe (regisseur), Goele De Raedt (acteur), Sander Gillis (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tegen zijn zin komt Lars, zoon van een groot sportman, op het topsportinternaat U.P. terecht. Als hij vanwege zijn vaders bekendheid voorgetrokken wordt komen de andere leerlingen in opstand. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
musicals
Titel
Team U.P. : Ketnet musical / script & regie Tijl Dauwe
Andere titel
Team Up
Regisseur
Tijl Dauwe
Acteur
Goele De Raedt 1978- Sander Gillis Jolien De Clerck Nono Wauters
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Een registratie van de voorstellingen op 3 maart 2018 in De Panne Vlaams gesproken
EAN
5051083126670

Besprekingen

Een vierde musical van het samenwerkingsverband tussen Ketnet en Studio 100, na onder meer ‘Unidamu’* (2017). Het verhaal speelt zich af op het topsportinternaat U.P. (Universiteit voor Prestatie), geleid door de ambitieuze directrice Conny samen met haar onhandige hulpje Tist. Op deze school draait alles om competitie en prestatie. Lars, de zoon van een bekende sporter, wordt tegen zijn zin naar U.P. gestuurd. Zijn ouders vinden dat dat zo hoort voor de zoon van een sportheld. Wanneer de directrice Lars voortrekt omdat hij een bekende vader heeft staat de hele school op stelten. De volwassen hoofdrollen worden gespeeld door musicalster Goele De Raedt en radio- en televisiepresentator Sander Gillis. Daarnaast bestaat de cast uit zo’n 25 jongeren. De musical bevat veel spectaculaire dansscènes en veel bekende liedjes van Ketnet en Studio 100 die speciaal voor de musical opnieuw gearrangeerd zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tijl Dauwe

Tijl Dauwe (Zele, 4 juli 1979) is een Vlaams musicalacteur, scenarioschrijver, liedjesschrijver en toneelregisseur. Dauwe speelde mee in verschillende Nederlandse en Vlaamse musicals, waaronder The Lion King (2004-2006) en Daens (2008-2009). Hij schreef het scenario en de liedjesteksten van Muerto! en Wickie, waarvoor hij ook regie deed.

Biografie

Dauwe groeide op in het Oost-Vlaamse Zele, waar hij vanaf zijn negende actief was in het theater. Hij behaalde een master in geschiedenis (UGent, 2001) en volgde theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Nadien volgende hij nog lessen op het Koninklijk Conservatorium Brussel.

In 2006 huwde Dauwe met collega-musicalacteur Jurgen Stein.

Musicals (selectie)

Theater (selectie)Lees verder op Wikipedia