Dvd
Nederlands

Knock-out : Ketnet musical

Tijl Dauwe (regisseur), Gert Verhulst (concept), Hans Bourlon (concept)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Liam en zijn vrienden vragen de hulp van Campus 12 om de sluiting van hun boksclub te verhinderen. De eigenaresse van het pand waar de club traint vindt boksen ordinair en wil de ruimte gebruiken voor een balletstudio, waar haar dochter Anja kan oefenen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Knock-out : Ketnet musical / script & regie Tijl Dauwe ; verhaal Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anja van Mensel
Regisseur
Tijl Dauwe
Concept
Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon Anja Van Mensel
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 90 minuten
Aantekening
Nederlands gesproken Een registratie van de voorstellingen op 7 maart 2020 in het Proximus theater in Plopsaland De Panne
EAN
5051083158169

Besprekingen

Zesde familiemusical van Ketnet, gemaakt in samenwerking met Studio 100. De opzet is hetzelfde als voorgaande musicals, zoals ‘Troep!’* (2019) en ‘Team U.P.’ (2018). De volwassen rollen worden gespeeld door acteurs uit de jeugdserie ‘Campus 12’, samen met een cast van 25 jongeren. Liam en zijn vrienden vragen de hulp van Campus 12 om de sluiting van hun boksclub te verhinderen. Claudette (Goele De Raedt), eigenaresse van het pand waar de club traint vindt boksen ordinair en wil de ruimte gebruiken voor een balletstudio, waar haar dochter Anja kan oefenen. Lukt het Liam en Anja om samen te werken en te zorgen dat de boksclub en de balletschool naast elkaar kunnen bestaan? De musical bevat veel spectaculaire dansscènes en 16 liedjes, voor een groot deel bestaande Ketnet- en Studio 100-nummers die opnieuw zijn gearrangeerd en daarnaast twee nieuwe nummers. De liedjes zijn in 2020 op cd** uitgebracht. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tijl Dauwe

Tijl Dauwe (Zele, 4 juli 1979) is een Vlaams musicalacteur, scenarioschrijver, liedjesschrijver en toneelregisseur. Dauwe speelde mee in verschillende Nederlandse en Vlaamse musicals, waaronder The Lion King (2004-2006) en Daens (2008-2009). Hij schreef het scenario en de liedjesteksten van Muerto! en Wickie, waarvoor hij ook regie deed.

Biografie

Dauwe groeide op in het Oost-Vlaamse Zele, waar hij vanaf zijn negende actief was in het theater. Hij behaalde een master in geschiedenis (UGent, 2001) en volgde theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Nadien volgde hij nog lessen op het Koninklijk Conservatorium Brussel.

In 2006 huwde Dauwe met collega-musicalacteur Jurgen Stein.

Musicals (selectie)

Theater (selectie)

Lees verder op Wikipedia

Suggesties