Boek
Nederlands

Zomerzon : waarom dieren zo gek zijn op de zon

Tialda Hoogeveen (auteur), Irene Goede (illustrator)

Zomerzon : waarom dieren zo gek zijn op de zon

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe brengen zes dieren waaronder de zwaluw, vlinder en bever de zomer door? Met doe-tips. Met gekleurde, soms paginagrote, tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Diergedrag, Zomer
Extra onderwerp
Dieren (jeugd)
Titel
Zomerzon : waarom dieren zo gek zijn op de zon
Auteur
Tialda Hoogeveen
Illustrator
Irene Goede
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Zeist: KNNV Uitgeverij, 2010
31 p. : ill.
ISBN
9789050113267 (hardback)

Besprekingen

Informatieve prentvertelling over dieren in de zomer. Van dezelfde auteur en illustratrice verschenen eerder 'Winterslaap' (2005), 'Lentekriebels' (2007) en 'Herfstpret (2009)*. Zowel de opzet als het uiterlijk (vierkant formaat) is gelijk aan de voorgaande delen. Na een korte inleiding volgt, steeds per vier pagina's, informatie over gierzwaluw, icarusblauwtje, veldkrekel, bever, zandhagedis en oorkwal. Van elk dier is telkens een paginagrote tekening opgenomen. Wat het dier eet en hoe het de zomer doorkomt staat vervolgens steeds in korte teksten met eigen kop op de volgende pagina's. In de marges staat, in een iets kleiner en ander lettertype, informatie over de soort (insect, zoogdier, etc.), de grootte of de kleur. Daarnaast wordt telkens een doe-activiteit beschreven. Tot slot wordt kort vermeld wat andere dieren van dezelfde soort in de zomer doen. De tekst is kindgericht en wordt ondersteund door mooie getekende kleurenillustraties. De proefjes, die kinderen zelf kunnen uitvoe…Lees verder

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen (Haskerdijken, 8 mei 1974) is een Nederlandse journalist, schrijver en redacteur. Naast boeken en artikelen voor kinderen en volwassenen verschenen van haar hand ook korte verhalen, gedichten en een hoorspel. Naast het Nederlands schrijft ze ook in het Fries.

Opleiding

Na de scheiding van haar ouders verhuisde ze van Haskerdijken naar Joure. Tialda Hoogeveen begon al jong met schrijven. In de tijd dat zij in Londen een cursus volgde was ze au-pair bij mensen die werkten als regisseur en als acteur/schrijver. Van 1995 tot 2000 studeerde ze Communicatie aan de Hogeschool Inholland. Later volgde zij meerdere journalistieke cursussen aan de Hogeschool Utrecht.

Redacteur

Eind 2001 werd ze redacteur voor de publicaties van de Vereniging Natuurmonumenten. Tialda Hoogeveen werkt vanaf 2010 voor Vogelbescherming Nederland als redactrice van het jeugdmagazine Vogels Junior…Lees verder op Wikipedia