Boek
Nederlands

Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest

Tialda Hoogeveen (auteur), Roland Sillem (illustrator)
+1
Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest
×
Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest

Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de laatste ijstijd liepen er nog enorm grote dieren rond als mammoeten en sabeltandtijgers. Lees welke dieren dat waren en waarom ze bijna allemaal uitgestorven zijn. Ook de klimaatverandering komt aan bod. Met waterverfillustraties in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Oerstoer : over de wolharige mammoet en de rest
Auteur
Tialda Hoogeveen
Illustrator
Roland Sillem
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
121 p. : ill.
ISBN
9789021679372 (hardback)

Besprekingen

Bijna alle oerstoere dieren zijn uitgestorven, maar waardoor? Dit boek geeft een goed beeld van de late ijstijd (116.000 tot 10.500 jaar geleden). Niet alleen worden uitgestorven dieren uit die tijd beschreven, maar ook dieren die deze periode hebben overleefd. Per dier wordt verteld over de uiterlijke kenmerken, hoe ze leefden, wat ze aten, en waarom ze waarschijnlijk zijn uitgestorven. Na een lang hoofdstuk met per drie pagina’s een beschrijving van een prehistorisch dier, volgen er enkele hoofdstukken, waarin de mens aan de orde komt, evenals de klimaatverandering. Bijzonder is, dat de geschiedenis van de ijstijd wordt doorgetrokken naar de verre toekomst. Bij elke subhoofdstukje staat een gekleurd blokje waarin wat extra informatie wordt gegeven, die wel interessant is, maar vaak niets met het onderwerp van dat hoofdstuk te maken heeft. De tekst, op een luchtige humoristische toon, leest prettig met niet al te lange zinnen. Mooie natuurgetrouwe met waterverf ingekleurde pentekenin…Lees verder

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen (Haskerdijken, 8 mei 1974) is een Nederlandse journalist, schrijver en redacteur. Naast boeken en artikelen voor kinderen en volwassenen verschenen van haar hand ook korte verhalen, gedichten en een hoorspel. Naast het Nederlands schrijft ze ook in het Fries.

Opleiding

Na de scheiding van haar ouders verhuisde ze van Haskerdijken naar Joure. Tialda Hoogeveen begon al jong met schrijven. In de tijd dat zij in Londen een cursus volgde was ze au-pair bij mensen die werkten als regisseur en als acteur/schrijver. Van 1995 tot 2000 studeerde ze Communicatie aan de Hogeschool Inholland. Later volgde zij meerdere journalistieke cursussen aan de Hogeschool Utrecht.

Redacteur

Eind 2001 werd ze redacteur voor de publicaties van de Vereniging Natuurmonumenten. Tialda Hoogeveen werkt vanaf 2010 voor Vogelbescherming Nederland als redactrice van het jeugdmagazine Vogels Junior…Lees verder op Wikipedia