Dvd
Frans
Wanneer bij huisarts Jean-Pierre kanker wordt vastgesteld, krijgt hij hulp in zijn drukke plattelandspraktijk van de pas afgestudeerde, stadse Nathalie.
Extra onderwerp
geneeskunde
Titel
Médecin de campagne / regie Thomas Lilti ; scenario Thomas Lilti [e.a.]
Regisseur
Thomas Lilti
Acteur
François Cluzet Marianne Denicourt
Componist
Alexandre Lier Sylvain Ohrel Nicolas Weil
Taal
Frans
Uitgever
Cherrypickers, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
9789461875495

Besprekingen

Tragikomedie van Thomas Lilti (Hippocrate) met in de hoofdrol François Cluzet (Intouchables; Les petits mouchoirs). Jean-Pierre werkt al vele jaren als huisarts op het Noord-Franse platteland. Hij heeft een drukke praktijk en staat dag en nacht klaar voor zijn patiënten. Wanneer bij hem kanker wordt vastgesteld, stuurt zijn specialist hem als hulp de net afgestudeerde Nathalie (Marianne Denicourt). Jean-François weigert het rustig aan te doen en stelt zijn stadse collega sterk op de proef. De recensenten geven 3 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 25-1-’18): ‘(…)Thomas Lilti, die naast scenarist en regisseur ook arts is, bekijkt de plattelandspraktijk door een roze bril. (…) beproefd recept (…) vaardig gefilmd (…) onderhoudend; het is best prettig toeven in die liefdevol geschetste wereld, waar problemen nooit echt een probleem zijn.’ In Frankrijk was de film een grote bioscoophit en Cluzet kreeg een nominatie voor de César voor Beste acteur.

Over Thomas Lilti

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Thomas Lilti (30 mei 1976) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Thomas Lilty combineert zijn beroep van huisarts met dat van regisseur en scenarioschrijver. Als 16-jarige was Lilty reeds geïnteresseerd in cinema maar opteerde voor studies geneeskunde. Tijdens zijn studies maakte hij drie korte films, die gepresenteerd werden op filmfestivals voor studenten. In 2007 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Les Yeux bandés. Daarna werkte hij mee aan verschillende projecten voor televisie en in 2014 volgde zijn tweede speelfilm Hippocrate die drie César-nominaties kreeg.

Filmografie

Regie

  • Quelques heures en hiver (kortfilm, 1999)
  • Après l'enfance (kortfilm, 2002)
  • Roue libre (kortfilm, 2004)
  • Les Yeux bandés (2007)
  • Hippocrate (2014)
  • M…Lees verder op Wikipedia