Boek

50 onvergetelijke kunstenaars

Thomas Köster (auteur), Lars Röper (medewerker)
Deze prachtige referentiegids geeft een profiel van 50 grote kunstenaars aan de hand van hun meest representatieve werk. De artikels worden voorgesteld in een opvallend formaat met korte biografieën, tijdslijnen en kritische analyses. Bijkomende informatie helpt lezers om het werk van de kunstenaars te vinden, online en in de musea. Er is ook een glossarium opgenomen van de belangrijkste termen en
50 onvergetelijke kunstenaars
Thomas Köster
Medewerker
Lars Röper
Oorspr. taal
Oorspr. titel
50 artists you should know
Uitgever
Antwerp: Tectum, 2008
171 p. : ill.
ISBN
9789076886718 (paperback)

Besprekingen

In dit boek wordt een selectie gepresenteerd van 50 'iconen' van de westerse schilderkunst, in chronologische volgorde vanaf Giotto (c. 1267-1337) tot en met Hockney (1937). Elke schilder wordt in 2 tot 4 pagina's gepresenteerd met een beknopte biografie met een analyse van leven en werk. Deze gaat vergezeld van een aantal afbeeldingen van topwerken in kleur, vele paginagroot, een portretje van de schilder en een tijdbalk. Bij een aantal kunstenaars is bovendien een kadertekst opgenomen waarin wordt ingegaan op een kenmerkende stroming of periode. Handig zijn de museum- en internettips. De appendix achterin het boek bevat een verklarende woordenlijst van kunsthistorische termen en een kunstenaarsindex. Een bibliografie ontbreekt. Toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Kleine druk.