Een jonge vrouw, afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie, komt in contact met een kunstdief die zich voordoet als oliesjeik.
Extra onderwerp
Nederlandse films
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8717344760621

Besprekingen

Het regiedebuut van Thomas Acda wordt door de makers omschreven als 'een romantische misdaadkomedie'. Sanne Langelaar (Sneekweek; Michiel de Ruyter) is te zien in haar eerste hoofdrol, naast onder meer Gijs Nabers, Nasrdin Dchar en Kitty Courbois. Maya is onlangs afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie. Ondanks waarschuwingen van haar gay best friend valt ze voortdurend op de verkeerde mannen. Nadat ze dankzij een van hen bijna in de gevangenis belandde wegens cocaïnesmokkel is ze blut en begint met hulp van haar oma een Bed & Breakfast in de buurt van Maastricht. Haar eerste gast is de aantrekkelijke Aziz (Dchar) die zich voordoet als oliesjeik, maar op de International Art Fair Maastricht een kostbaar Marokkaans mozaïek wil stelen. Daarbij kan hij de hulp van Maya goed gebruiken. Monica Meijer (cinemagazine.nl) geeft 3 sterren: '(...) 'Fake’ kijkt lekker weg (...) Dat het scenario nogal tekortschiet qua geloofwaardigheid, stoort eigenlijk niet zo. ‘Fake’ is een aardig, luch…Lees verder

Over Thomas Acda

CC BY 2.0 - Foto van/door Derk Stenvers op Flickr.com

Thomas Acda (Amsterdam, 6 maart 1967) is een Nederlands cabaretier, acteur, schrijver en zanger, bekend als lid van het voormalige duo Acda en De Munnik.

Biografie

Acda groeide op in het Noord-Hollandse dorp De Rijp. Na de havo ging Acda eerst naar de toneelacademie, maar hij stapte al snel over naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar maakte hij voor het eerst kennis met Paul de Munnik. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-prijs kregen. Daarna gingen ze eerst weer even ieder hun eigen weg. Acda trad een tijdje op met de band Herman en Ik. In 1995 kwamen Acda en De Munnik weer bij elkaar om samen een theatershow te maken met de naam Zwerf'On.

Acda is ook actief op verschillende andere terreinen. Zo speelde hij een gastrol in de televisieserie In voor- en tegenspoed en maakte enige tijd deel uit van de cabaretredactie van het programma Spijkers (l…Lees verder op Wikipedia