Boek
Nederlands

De ongelofelijke Leonardo

Thijs Goverde (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
De ongelofelijke Leonardo
×
De ongelofelijke Leonardo De ongelofelijke Leonardo
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het leven van de eenzame Bas verandert totaal als er in de klas een nieuwe jongen naast hem komt zitten. Leonardo lijkt alles te kunnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
vriendschap
Titel
De ongelofelijke Leonardo / Thijs Goverde ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2003
156 p. : ill.
ISBN
90-251-0919-5

Besprekingen

Bas (ik-figuur) zit in groep zeven. Hij is erg velegen en heeft geen vrienden. Dat verandert wanneer Leonardo naast hem komt zitten. Leonardo leidt een Pippi Langkous-achtig leven in een landhuis. Hij denkt dat hij alles kan. Dat is soms erg handig, vooral wanneer hij het moet opnemen tegen de vervelendste jongen van de klas, Bart, wiens vader wethouder is en de machtigste man van de stad. Leonardo besluit voor eens en altijd af te rekenen met Bart en zijn vader. Met name in het begin worden de verschillende personages sterk neergezet. Een enkele keer duren passages wat te lang en wordt het een beetje langdradig. Het verrassende einde is origineel. Het geheel is verlevendigd met enkele donkere penillustraties in grijstinten die door het speelse karakter goed bij het verhaal passen. Op het blauwpaarse omslag is te zien hoe Leonardo en enkele andere kinderen in het bijzijn van de wethouder geld verbranden boven een vuurtje. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Thijs Goverde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Thijs Goverde (Nijmegen, 22 april 1976) is een Nederlands kinderboekenschrijver en cabaretier.

Biografie

Kinderboekenschrijver

Goverde studeerde filosofie te Nijmegen en debuteerde in 1998 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met De Purperen Koningsmantel. Verhalen hieruit verschenen eerder in het tijdschrift Donald Duck. Sindsdien zijn meerdere kinderboeken, vertalingen en korte verhalen verschenen.

De boeken van Thijs Goverde kenmerken zich door sprookjeselementen in combinatie met een ongebreidelde fantasie. Zijn boek De Wraak van de Meesterdief was in Nederland genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs en stond op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Ook in Vlaanderen was hetzelfde boek genomineerd voor de kinderjury prijs. In 2008 stond het boek "De jacht op de Meesterdief" op de longlist voor de Prijs van de Nederlan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties