Strip
Nederlands

Het geheim van Stalin

Thierry Robberecht (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van), Régric (illustrator)
Lefranc is de bewaarder van een reeks documenten die de stempel ‘Kleine broer’ dragen en die gewijd zijn aan een mysterieus kind van 12 jaar, wiens gelijkenis met Stalin op die leeftijd treffend is. Mysterieus, maar meer ook niet. Tot Paulina Tikhonov hem onthult dat Russische geleerden erin geslaagd zijn om in het grootste geheim het DNA van Stalin te kopiëren en dus hun grootste leider te reprod
Titel
Het geheim van Stalin
Scenarist
Thierry Robberecht
Naar het werk van
Jacques Martin
Illustrator
Régric
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'enfant Staline
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789030368403 (paperback)

Besprekingen

Avonturenstripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in balloons, deel 24 in de serie 'Lefranc'. De Franse journalist Lefranc reist in 1953 met een gezelschap schrijvers naar de USSR. Bij toeval rolt hij in een complot om geheime informatie aan de Amerikaanse CIA door te spelen. Tot zijn verbazing blijkt het te gaan over het klonen van de Russische dictator Stalin, zodat – mocht deze overlijden – er een identieke opvolger is. Lefranc weet met de 'gekloonde' Stalin naar de Verenigde Staten te ontkomen. Een spannend stripverhaal in kleur, goed getekend.

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657
Lees verder op Wikipedia

Suggesties