Een broer en zus zijn op zoek naar de ware toedracht van de moord en zelfmoord van hun ouders, twintig jaar geleden.
Extra onderwerp
THR, ROM
Titel
Het spoor terug
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In their footsteps
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2015
286 p.
ISBN
9789402701807 (paperback) 9789402728705 (paperback)

Besprekingen

In het begin van haar schrijverscarrière schreef de Amerikaanse auteur (1953) acht vingeroefeningen, voordat zij beroemd en bekend werd met haar medische thrillers. Gebaseerd op de romantische Bouquetboekjes maakte zij romantische thrillers. Dit is er een van. Een broer en zus gaan twintig jaar na de moord en zelfmoord van hun ouders, die beiden werkzaam waren bij de Engelse geheime dienst, op zoek naar de ware toedracht. Het spoor begint in Parijs, vervolgens is Griekenland aan de beurt, dan Berlijn, om te eindigen in Parijs. De spanning wordt goed opgevoerd, de ontknoping is wat gezocht, maar zij heeft de kunst van de Bouquetserie goed afgekeken, er is veel ruimte voor romantiek, ook de schrijfstijl heeft zij gekopieerd, inclusief alle clichés. De latere boeken van deze auteur zijn oneindig veel beter.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia