Boek
Nederlands

De eed van de heks

Terry Goodkind (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Een koningspaar zoekt een veilige plek waar hun tweeling geboren kan worden.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De eed van de heks
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Witch's oath
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
268 p.
ISBN
9789024585311 (hardback)

Besprekingen

Vierde deel* van de serie ‘De kinderen van D'Hara’. Koning Rahl Richard, zijn vrouw, Kahlan, enkele tovenaressen en Mord-Sith zijn op reis naar de plaats Keep. Hier kan de tweeling, die Kahlan verwacht, veilig geboren worden. Zij moeten veel moeilijkheden en afschuwelijke gebeurtenissen trotseren, zoals de strijd tegen de heksenman, Michec, die Vika heeft ontvoerd. Ook de Glees, gruwelijke wezens uitgezonden door tegenstandster de Gouden Godin, duiken af en toe op. Allerlei hulpmiddelen, zoals het in leven roepen van slangen, dienen als wapen in de strijd. In een ander gebied worden nieuwe hindernissen gevormd. En ten slotte een dramatisch voorval. Het boek, waarvan de delen steeds dikker worden, is een klassieke fantasyroman: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en geweld. Het is een prettig geschreven, spannend, soms horrorachtig verhaal, bestemd voor de liefhebbers van dit genre, die wel de voorafgaande delen gelezen moeten hebben. Deel 5 is aangekondigd.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia