Boek
Nederlands

De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie

Terry Goodkind (auteur)
+1
De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie
×
De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie

De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie

In de reeks:
Genre:
De Zoeker, een jonge magie͏̈r die zich pas bewust is geworden van zijn krachten, heeft zonder het te weten de poort van de Oude Wereld geopend voor een groot gevaar.
Extra onderwerp
fantasy, Verfilmde boeken
Titel
De Bloedbroederschap : de derde wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood of the fold
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2008
636 p.
Aantekening
Eerder uitg. o.d.t.: De derde wet van de magie
ISBN
9789024557424

Besprekingen

Van een eenvoudige woudloper is Richard Cypher de Zoeker geworden, begiftigd met de subtractieve magie die in duizend jaar niet meer is voorgekomen. Zonder het te weten, heeft hij tijdens zijn zoektocht naar de Wachter de poort opengemaakt van de Oude Wereld, die drieduizend jaar was afgesloten. Keizer Jagang, een tiran in dienst van de Wachter, kan daardoor met zijn troepen de Nieuwe Wereld binnenkomen, een wereld die sowieso al op haar kop staat door vijandige krachten binnenin. Bovendien: zal hij Biechtmoeder Kahlan, zijn geliefde, kunnen redden? Terry Goodkind heeft met de eerste delen van zijn epos veel lezers en critici kunnen bekoren. Het derde deel borduurt verder op de bekende mix van hoogdravende fantasy en down-to-earth personages van de eerste twee delen. Na een lange verklarende inleiding, wint het boek aan vaart en evenaart het de brede, spannende adem van de vorige boeken. Voor de liefhebbers van het genre. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurateur van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière bego…Lees verder op Wikipedia

Suggesties