Wat & Hoe Select Venetië is de ideale reisgids voor een korte stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Venetië. Venetië is een b
Titel
Venetië
Auteur
Teresa Fisher
Bewerker
Sally Roy Tineke Zwijgers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Venice
Editie
Vierde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2017 | Andere uitgaven
190 p. : ill.
ISBN
9789021565804 (paperback)

Besprekingen

Een reis is een efficiënte aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Dat is het uitgangspunt van de Nederlandse reisgidsenreeks 'Wat & hoe'. Timemanagement en planning zijn dan ook sleutelconcepten in de gidsen over Venetië en Rome.

Een inleidend hoofdstuk bevat, naast enkele cijferweetjes en culinaire tips, een lijst met suggesties voor een echt blitzbezoek. Daarna volgt een tiental bladzijden praktische tips, met o.m aandacht voor feestdagen, grote evenementen en openbaar vervoer. Ook werd er een beknopt lijstje losse Italiaanse woorden opgenomen, overbodig voor wie het Italiaans enigszins machtig is, nutteloos voor wie geen Italiaans spreekt.

Het deel 'De selectie' bevat tien highlights. Voor Rome zijn dit vanzelfsprekend het Vaticaan, de Romeinse restanten en de musei Capitolini, maar ook de piazza Navona en de San Clemente. De gids over Venetië plaatst o.m. het Canal Grande, de San Marco en de Scuola Grande di San Rocco in de top tien.

De teksten die deze h…Lees verder
De ‘Wat & Hoe select’ reisgidsjes hebben een nieuw jasje gekregen, en worden nu uitgebracht met de ondertitel ‘stedentrip’ of ‘hoogtepunten’. Verder is de inhoud van de kleine pocket vertrouwd. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. De introductie in het gebied is minimaal, gevolgd door tips bij kort verblijf en andere praktische tips. De top 10-selectie bespreekt in telkens twee pagina’s de belangrijkste bezienswaardigheden inclusief website, en andere nuttige informatie. Onder het kopje ‘de beste hotspots’ komen allerhande adressen naar voren om te bezoeken, zoals: uitzichten, lunchadressen, kids-uitjes, winkels etc. Vervolgens passeren per wijk (sestieri) de bezienswaardigheden, cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen e.d. in beknopte tekstjes de revue. Voorzien van drie stadswandelingen door Venetië met tips, een boottocht en tips voor excursies buiten de stad Venetië. De gids besluit met een register. Beknopt stadsgidsje met kleurenfoto’s.