Dvd
Engels
Tijdens het uitvoeren van een speciale opdracht, waarbij de delicate relaties tussen twee landen in het geding zijn, wordt James Bond, agent 007, geconfronteerd met twee bemoeizuchtige dames, die Russische spionnen blijken te zijn
Titel
From Russia with love / dir. by Terence Young ; screenplay by Richard Maibaum ; based on a novel by Ian Fleming
Regisseur
Terence Young
Naar het werk van
Ian Fleming 1908-1964
Scenarist
Richard Maibaum
Componist
John Barry 1933-2011
Acteur
Sean Connery 1930-2020 Lenya Lenya Robert Shaw 1927-1978 Bernard Lee
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
1963
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Hongaars
EAN
8712626003984

Besprekingen

Dvd-videoversie van de klassieke James Bondfilm met vele extra's. Zo bevat de disc behalve de beroemde speelfilm ook de documentaire Inside from Russia with love, over de totstandkoming van de film en een documentaire over de producer van vele James Bondfilms, Harry Saltzman. Het bijgeleverde boekje bevat in het Engels en Frans uitgebreide informatie over de film. In deze tweede James Bondfilm uit 1963 moet Bond (Jean Connery) een geheime Russische decodermachine ontfutselen, maar de geheime communistische organisatie Schmersk heeft het op hem voorzien. De Speelfilmencyclopedie schrijft: 'Door de virtuoze enscenering en de voortdurende humor is dit één van de beste afleveringen uit de reeks. Shaw en Lenya zijn uitstekend als booswichten en Bianchi is een bloedmooie spionne. Het scenario van Richard Maibaum en Johanna Harwood blijft nog redelijk trouw aan Ian Fleming en het onwaarschijnlijke neem je op de koop toe.' Beoordeeld met 3 sterren.

Over Terence Young

Stewart Terence Herbert Young (Shanghai, 20 juni 1915 – Cannes, 7 september 1994) was een Brits filmregisseur, het best bekend voor het regisseren van drie films in de James Bondserie, Dr. No (1962), From Russia with Love (1963) en Thunderball (1965).

Hij werd geboren in Shanghai en kreeg onderwijs in een privéschool. Net zoals het personage James Bond, dat hij grotendeels heeft helpen vormgeven op het witte doek, studeerde hij oosterse geschiedenis in St Catharine's College in de Universiteit van Cambridge. Als een tankaanvoerder tijdens de Tweede Wereldoorlog, nam Young deel aan Operatie Market Garden in Arnhem.

Filmcarrière

Young begon zijn filmcarrière als een scenarioschrijver voor Britse films in de jaren 40, waarbij hij onder andere werkte aan Dangerous Moonlight (1941). In 1946 was hij co-regisseur, samen met Brian Desmond Hurst, voor de film T…Lees verder op Wikipedia