Boek
Nederlands

Juf Wijs topmodel

Terence Blacker (auteur), Tony Ross (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Katriens ouders willen dat ze een modellenwedstrijd wint. Katrien zelf ziet dat helemaal niet zitten. Gelukkig helpen Jeroen en juf Wijs haar. Vanaf ca.7,5 jaar.
Onderwerp
Heksen, Mode
Titel
Juf Wijs topmodel / Terence Blacker ; ill. Tony Ross
Auteur
Terence Blacker
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ms Wiz supermodel
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2001
56 p. : ill.
ISBN
90-5016-322-X

Besprekingen

Sinds deel negen is Juf Wijs, de Paranormale Arbeider voor de kinderen van de Sint-Barnabysschool, een getrouwde vrouw en moeder van een zoontje. Ze heeft haar man moeten beloven van alle toverij af te zien, en je zou denken dat daarmee de serie een rustig einde zou krijgen. Niets blijkt minder waar, want Juf Wijs maakt nog steeds in geringe mate gebruik van haar toverkracht, zij het dan via een van de kinderen van haar vroegere klas. Het verhaalstramien is voorspelbaar geworden. Telkens wanneer een van haar vroegere leerlingen een probleem heeft, duikt Juf Wijs op om hulp te bieden. In Juf Wijs topmodel, helpt Juf Wijs Katrien, die van haar ouders moet meedoen aan een fotomodellenwedstrijd en daar absoluut geen zin in heeft. Juf Wijs lost dit probleem op een verrrassende manier op. [Karin Van Camp]
De ouders van Katrien zijn zeer op geld belust en zetten alles op alles om Katrien de hoofdprijs van een modellenwedstrijd in de wacht te laten slepen. Katrien vind dit maar niets en krijgt hulp van haar vriendje Jeroen en juf Wijs. Juf Wijs heeft haar man beloofd niets meer met haar toverkrachten te doen, maar daar kan ze zich niet helemaal aan houden. De ouders van Katrien worden op subtiele wijze geconfonteerd met hun eigen gedrag. Dit deel van de serie is makkelijk afzonderlijk te lezen. Het boek is rijk geïllustreerd met tekstondersteunende zwartwittekeningen. Het is zeer vlot geschreven, af en toe worden er erg hippe termen gebruikt. Dit vermindert de leesbaarheid wellicht bij sommige delen. De verschillende karakters worden duidelijk neergezet. De indeling in hoofdstukken met afzonderlijke verhaalonderdelen, het vergrote lettertype en de diepgang van het verhaal maken het geschikt voor de lezer vanaf ca. 7,5 jaar.