Boek
Nederlands

Juf Wijs miljonair

Terence Blacker (auteur), Tony Ross (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Op de school van juf Wijs verdwijnen allerlei dingen. Juf Wijs helpt op haar eigen manier de dieven op te sporen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Rijkdom
Titel
Juf Wijs miljonair / Terence Blacker ; ill. Tony Ross
Auteur
Terence Blacker
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ms Wiz millionaire
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2002
57 p. : ill.
ISBN
90-5016-343-2

Besprekingen

Mocht je als lezer een fan zijn van de toverende onderwijzeres juf Wijs, dan word je door Terence Blacker dubbel en dik verwend. Want in amper twee jaar tijd verschenen al 15 boeken in de serie 'Juf Wijs'. De juf duikt telkens op wanneer iemand van de Sint-Barnabasschool in moeilijkheden is, dit keer moet er een reeks diefstallen opgelost worden. Samen met de kinderen Jeroen en Lisa ontdekt ze dat de nieuwe leerling Emile Jacobs de dader is. De hele familie van Emile houdt zich bezig met stelen en oplichterij, maar Emile zou graag een eerlijk leven leiden en later leraar worden. Door haar toverkunsten voorspelt juf Wijs ongewild de lotto, en zo maakt ze de familie Jacobs 25 miljoen euro rijker. Hierdoor verliest ze wel haar toverkracht. Dankzij enkele trucjes en een list, eindigt alles goed. Ook hier fleuren de vlotte, vaak grappige tekeningen van Tony Ross het geheel op.

Door de luchtige, half-spannende gebeurtenissen in korte hoofdstukjes, lezen deze boekjes vlot, ook voor wi…Lees verder
Op de SintBarnabasschool verdwijnen allemaal dingen. Gelukkig helpt juf Wijs de dieven op te sporen en zelfs nog meer dan dat. Onafhankelijk te lezen deel uit de Juf Wijs serie waarin de moraal "geld maakt niet gelukkig" duidelijk naar voren komt. Dankzij Juf Wijs' paranormale gaven achterhalen ze de dief en proberen ze de ouders, zij het onder dwang, op het goede pad te brengen. Vlot geschreven verhaal; helder taalgebruik, helaas met vaak erg lange zinnen. Duidelijke en overzichtelijke bladspiegel met vrij grote, schreefloze letter. Een vijftiental kleinere tot paginagrote krasserige, humoristische zwartwitillustraties verluchten het geheel. Verhaal zonder spanning of humor om (voor te) lezen vanaf ca. 8 jaar.