Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Ierse tuin

Tara Heavey (auteur)
+1
De Ierse tuin
×
De Ierse tuin De Ierse tuin

De Ierse tuin

Tara Heavey (auteur)
Een jonge moeder ontdekt in Ierland een verwaarloosde tuin die haar fascineert en via welke ze diverse andere mensen ontmoet.
Titel
De Ierse tuin
Auteur
Tara Heavey
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sowing the seeds of love
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009
320 p.
ISBN
9789022552254

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Aiofe redt mevrouw Prendergast van een opdringerige man die haar tas wil stelen. Als Aiofe voorstelt om de politie te bellen, wijst mevrouw Prendergast dat radicaal af en wil ze het liefst dat Aiofe meteen weggaat. Deze laat zich echter niet doen en staat er op om haar veilig naar huis te brengen. Aiofe kan de verleiding niet weerstaan om de ommuurde tuin van mevrouw Prendergast eens goed te bekijken. Zo'n ommuurde tuin heeft voor haar iets magisch en romantisch, al ligt die er momenteel nogal verwaarloosd bij. Alhoewel Aiofe niet echt groene vingers heeft, stelt ze mevrouw Prendergast voor haar tuin onder handen te mogen nemen als vrijwilliger.

Ze zet een advertentie in de krant en krijgt de hulp van twee andere gegadigden: Uri, een bejaarde kleermaker en Emily, een student. Af en toe bemoeien voorbijgangers zich ook met de tuin en de verschillende meningen worden onderling druk besproken en de verwachte resultaten afgewogen. Dat alles is een ideale afleiding voor Aiofe in ha…Lees verder
Lerares Engels Aoife probeert met haar zoontje na een traumatische gebeurtenis de draad in Ierland weer op te pakken. Haar oog valt op een prachtige, maar al veertig jaar verwaarloosde ommuurde tuin. Na toestemming om deze te mogen opknappen komen op haar advertentie om mee te helpen twee anderen af. Wat dan volgt zijn vaak ontroerende, soms onthutsende levensverhalen van allen die bij de tuin betrokken zijn. Maar ook komen er nieuwe vriendschappen (en soms meer) uit voort. Auteur Tara Heavy heeft de advocatuur verlaten om zich volledig, naast haar gezin, te kunnen weiden aan het schrijven. Ze doet dit voorbeeldig, in de trant van Maeve Binchy. De verhaallijn is consequent en ze werkt prachtig toe naar een climax, zodat de lezer even de tijd vergeet. Paperback; kleine druk.