Boek
Nederlands

Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo Van Look (illustrator)

Winky en het paard van Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Winky en het paard van Sinterklaas / Tamara Bos ; met tek. van Hugo van Look
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2002
82 p. : ill.
ISBN
90-258-3714-X

Besprekingen

De Chinese Winky Wong woont nu een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en zij gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd, alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. Een paard krijgt ze niet maar wel mag ze een jaar lang voor het paard van de Sint zorgen! Dit voorleesboek met harde kaft vertelt in zeventien hoofdstukken het verhaal van Winky. De hoofdstukken vormen afzonderlijke verhaaltjes. Op bijna elke dubbele pagina staat een aardige zwartwittekening. Het verhaal vertelt over de tradities rondom het sinterklaasfeest. De thema's zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar zeer herkenbaar. Een leuk voorleesboek voor jonge, ook allochtone, kinderen in de sinterklaastijd.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties