Strip
Nederlands

Help, ik ben een mug!

Tamara Bos (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
+1
Help, ik ben een mug!
×
Help, ik ben een mug! Help, ik ben een mug!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Help, ik ben een mug!
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
27 p. : ill.
ISBN
9789048715381 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Plien gaat slapen, probeert een mug haar te steken. Als ze eindelijk in slaap valt droomt ze dat ze een mug wordt door de muggensteek. Ze vliegt naar het land van de muggen, gaat naar de muggenschool, waar meer kind-muggen zitten, en krijgt daar zoem- en vliegles. Een stripboek in oblong formaat uit de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Iedere pagina bestaat uit drie tot zes gekleurde illustraties in een kader. De bijbehorende tekst op AVI-M3 bestaat uit korte zinnen en eenlettergrepige woorden in tekstballonnen, als er gesproken wordt, en in rechthoekige kaders, wanneer er informatie wordt gegeven. Er worden geen hoofdletters gebruikt, maar wel uitroep- en vraagtekens. De tekst is in een duidelijke schreefloze letter gezet. Het humoristische verhaal en de combinatie van de vele tekeningen met tekstballonnen maken het boek aantrekkelijk om het lezen te oefenen. Een mooi verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties