Dvd
Nederlands
De jonge Katelijne groeit op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Omdat ze zich een buitenbeentje voelt vlucht ze weg in fantasie en verhalen.
Titel
Dorsvloer vol confetti
Regisseur
Tallulah Hazekamp Schwab
Naar het werk van
Franca Treur 1979-
Componist
Fons Merkies
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8713045243760

Besprekingen

Nederlandse speelfilm uit 2014 van Tallulah Hazekamp Schwab naar de gelijknamige semi-autobiografische roman* van Franca Treur. De 12-jarige Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) groeit op als het enige meisje tussen zes broers in een streng (bevindelijk) gereformeerd Zeeuws boerengezin eind jaren tachtig, begin jaren negentig van de 20e eeuw. Het intelligente, fantasievolle kind voelt zich een buitenbeentje, als meisje wordt ze nauwelijks betrokken bij het boerenwerk, en omdat het in het gezin over weinig anders gaat, wordt ze vaak buitengesloten. Ze vlucht weg in fantasie en verhalen: bijbel- en bekeringsverhalen, kerk- en dorpsroddel, familieverhalen, maar ook boeken. Sprookjes – verboden omdat het leugens zijn die haar kunnen afhouden van de waarheid – leest ze stiekem toch. Voorzichtig zet ze de eerste schreden in de 'buitenwereld'. Coen van Zwol (NRC, 10-9-’14) geeft 4 sterren: ‘(…) Dorsvloer vol confetti wekt dit milieu tot leven met sterke beelden en scènes, en scherpt de zaken waar …Lees verder

Over Tallulah Hazekamp Schwab

Tallulah Hazekamp Schwab (Oslo, 8 november 1973) is een Noors/Nederlandse filmregisseuse en scenarioschrijfster, die woonachtig en werkzaam is in Nederland. Zij is vooral bekend door de korte film Het rijexamen, die zij maakte voor de filmserie Kort! in 2005. Eerder regisseerde zij de films Wals en Nachttrein, alsmede verschillende tv-films en documentaires.

Hazekamp Schwab studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in de richtingen Regie/Scenario en Montage. Daarnaast volgde ze een opleiding aan de Toneelschool Amsterdam, richting Regie. Behalve films regisseert ze ook theater.

Ze is een kleindochter van theaterregisseur Pelle Schwab en actrice Nøste Schwab. Haar zus Tzara Tristana is ook regisseuse. Tallulah Hazekamp Schwab is de partner van regisseur Martin Koolhoven.

Haar tv-productie Mimoun werd genomineerd voor een Emmy Award en won de Prix Jeunesse International. Haar tv-serie Taart…Lees verder op Wikipedia