Dvd
Engels

Sukiyaki western django

Takashi Miike (regisseur), Koji Endo (componist), Koichi Sato (acteur)
Titel
Sukiyaki western django
Regisseur
Takashi Miike
Componist
Koji Endo
Acteur
Koichi Sato Quentin Tarantino Masanobu Ando
Taal
Engels
Uitgever
Videofilm Express, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
96 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053011856

Over Takashi Miike

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Olivier Strecker

Takashi Miike (三池 崇史, Miike Takashi ; Osaka, 24 augustus 1960) is een Japans filmregisseur.

Biografie

Takashi Miike studeerde aan de Yokohama Hoso Eiga Senmon Gakko-school. De eerste films die hij regisseerde, waren televisiefilms. Zijn eerste bioscoopfilm was Shinjuku Triad Society uit 1995. Met de horrorfilm Odishon (Audition) (2000) kreeg hij wereldwijde bekendheid. Andere bekende films van hem zijn de drie Dead or Alive-films en de extreem bloederige mangaverfilming Ichi The Killer.

Filmografie

  • 2014 - As the Gods Will
  • 2012 - Ai to makoto
  • 2012 - Gyakuten saiban (Ace Attorney)
  • 2011 - Nintama Rantarô (Ninja Kids!!!)
  • 2011 - Ichimei (Hara-Kiri : Death of a Samuraï)
  • 2010 - Jûsan-nin no shikaku (13 Assassins)
  • 2010 - Zeburâman: Zebura Shiti no gyakushû (Zebra…Lees verder op Wikipedia