Boek
Nederlands

Het uur van de maan

Sylvia Vanden Heede (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
De klok slaat twaalf; dan begint het uur van de maan. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Het uur van de maan / Sylvia Vanden Heede ; ill. Daniëlle Schothorst
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Dronten: Maretak, 2000
24 p. : ill.
ISBN
90-437-0075-4

Besprekingen

Als de maan om twaalf uur opkomt, zet ze het huis in een magisch zilveren licht. De poezen Roes en Roos, maar ook de klok, raken betoverd. Als de klok een keer slaat, is het weer tijd om te gaan; dat is erg snel. Tot de slimme klok uitlegt, dat ze na twaalf uur wel drie keer eenmaal slaat. Educatieve leesoefenstof voor aanvankelijke lezers. De eenvoudige teksten staan in blokjes door de paginagrote, zacht aquarelgetinte illustraties heen. Speels en grappig zijn de kleuren grijs/blauw (ondergrond) en gele schaduwletters voor en na het maanlicht. Tijdens het maanlicht zijn de kleuren helder geel en blauw. Zo is het boekje prachtig verzorgd, inclusief de schutbladen. De tekst is echter wat braaf en weinig spannend. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties