Boek
Nederlands

Lawinegevaar

Suzanne Vermeer (auteur)
Een strafrechtadvocate probeert aan de stress te ontkomen door met haar vriend een skivakantie te boeken maar dan staat plotseling het dochtertje van haar zus, met wie ze al lang geen contact meer heeft, op de stoep.
Titel
Lawinegevaar
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2016
312 p.
ISBN
9789400507692 (paperback)

Besprekingen

De succesvolle strafrechtadvocate Chantal Donkers krijgt negatieve media-aandacht. Ook heeft ze last van een stalker. Om aan de stress te ontkomen, trekt ze zich even terug en boekt een skivakantie. Dan staat plots het kleine meisje Fenna op haar stoep. Fenna beweert het dochtertje te zijn van Chantals zus, met wie ze al tien jaar totaal geen contact heeft. Fenna vertelt, dat haar moeder haar heeft gezegd, dat ze bij Chantal veilig zal zijn. Dus nemen Chantal en haar vriend Niels haar mee op skivakantie. Daar raakt Fenna levensgevaarlijk gewond door een lawine. Chantal gaat op zoek naar haar zus die niet gevonden wil worden. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Het begint heel goed, maar al snel gaat het verhaal irriteren, omdat het ongeloofwaardig wordt, zoals het gedrag van het zesjarige kind, maar ook de naïviteit van de goedopgeleide Chantal. Matig uitgewerkt verhaal. Achter het pseudoniem Suzanne Vermeer ging auteur Paul Goeken schuil. Sinds zijn overlijden in juni 2011 blijv…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia