Boek
Nederlands

De eilanden

Suzanne Vermeer (auteur)
Zeven korte, spannende verhalen die zich op verschillende eilanden afspelen.
Titel
De eilanden
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
120 p.
ISBN
9789400511347 (paperback)

Besprekingen

Bundel met zeven spannende verhalen die zich afspelen op zeven verschillende eilanden. Zes verhalen zijn geschreven door Suzanne Vermeer, één door Arno Verheij, winnaar van de Suzanne Vermeer-schrijfwedstrijd. Achter pseudoniem Suzanne Vermeer schuilt de auteur Paul Goeken die in 2011 overleed. Sindsdien zijn de boeken door anonieme auteurs geschreven.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia