Boek
Nederlands

Schoon genoeg : familieroman

Suzanne Peters (auteur)
+1
Schoon genoeg : familieroman
×
Schoon genoeg : familieroman Schoon genoeg : familieroman

Schoon genoeg : familieroman

In de reeks:
Met hulp van haar familie en vrienden en door therapie probeert een gescheiden vrouw van haar smetvrees af te komen.
Onderwerp
Dwangneurosen
Extra onderwerp
Smetvrees
Titel
Schoon genoeg : familieroman
Auteur
Suzanne Peters
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2010
181 p.
ISBN
9789086601325 (paperback)

Besprekingen

Omdat smetvrees haar leven beheerst, raakt Gabriëlla Romano haar baan kwijt en strandt haar huwelijk na twintig jaar. Als haar zoon een ongeluk krijgt en in coma raakt, komt Gabriëlla in een emotionele achtbaan terecht. Met hulp van een buurman en gesteund door haar (Italiaanse) ouders en een vriendin probeert ze de stap naar professionele therapie te maken om zo haar dwangneurose te doorbreken. Door de mensen om haar heen is ze in staat om mee te werken aan de genezing van haar zoon. Een verhaal dat goed laat zien welke invloed smetvrees heeft, niet alleen op diegene die eraan lijdt, maar ook op de omgeving. De auteur heeft dit thema gecombineerd met een vlot familieverhaal waardoor het onderwerp goed bespreekbaar wordt. De titel heeft een mooie dubbele bodem. De schrijfster (1985) debuteerde in 2009 met 'Geheime liefde'* een boek over overgewicht. Normale druk.

Over Suzanne Peters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alexander Hettema

Suzanne Peters (Roermond, 30 april 1985) is een Nederlandse schrijver en tekstschrijver wonende in Zutphen. Op haar negentiende verscheen haar eerste boek.

Biografie

Suzanne Peters is geboren in Roermond. Op haar negentiende schreef ze het boek De draak van Katibal, dat ze vervolgens in eigen beheer heeft uitgegeven. Het was een interactief boek, waarbij de lezer zelf kon bepalen wat de hoofdpersoon ging doen. Later verscheen ook haar boek Lydo, eveneens in eigen beheer uitgegeven. Suzanne Peters heeft tevens geschreven voor uitgeverij Marken en heeft diverse delen voor de favorietserie op haar naam staan. In 2009 verschenen de eerste boeken van deze auteur bij Uitgeverij Ellessy. Sinds 2010 heeft Peters haar eigen bedrijf. Ze schrijft in opdracht diverse teksten voor websites.

Valentijngenootschap

Suzanne Peters is sinds 2016 bestuurslid van het Valent…Lees verder op Wikipedia