Boek
Nederlands

S staat voor stilte

Sue Grafton (auteur)
+1
S staat voor stilte
×
S staat voor stilte S staat voor stilte

S staat voor stilte

Genre:
De speurtocht naar een vijfendertig jaar geleden verdwenen vrouw veroorzaakt veel onrust in een nog steeds besloten dorpsgemeenschap in Californie͏̈.
Titel
S staat voor stilte
Auteur
Sue Grafton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
S is for silence
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006
352 p.
ISBN
90-225-4328-5

Besprekingen

Sue Grafton is aardig op weg doorheen het alfabet, een reis die zij vele jaren geleden aanvatte met A van Alibi. Haar hoofdpersonage, de sympathieke en pientere privédetective Kinsey Millhone, heeft intussen de harten van menig thrillerfan gewonnen. Een van haar charmantste trekken is wel dat zij als vast personage niet steeds het voetlicht opeist en ruimschoots plaats laat aan kleurrijke en goed uitgebalanceerde gastoptredens.

In deze 19e letter van het alfabet deelt Millhone de scène met Daisy Sullivan, die de verdwijning van haar moeder Violet, 34 jaar geleden, nooit geheel heeft kunnen verwerken. Violet, die destijds zeven jaar was, doet nu een beroep op Millhone om uit te zoeken wat er van haar moeder is geworden.

De auteur houdt er vooral de spanning in door gebruik te maken van interessante en psychologisch knap getekende personages, die zij doorheen het verhaal mondjesmaat onthullingen laat sprokkelen over het leven van de vermiste. Zo ontstaat geleidelijk…Lees verder
Kinsey Millhone, de bekende vrouwelijke privé-detective uit Santa Teresa, Californië, onderzoekt, op verzoek van de dochter, de nooit opgehelderde verdwijning 34 jaar geleden van Violet Sullivan. Is Violet er destijds met een vriend vandoor gegaan, of is ze door haar man of iemand anders vermoord? In het dorp waar ze woonde, deden in die tijd allerlei geruchten de ronde. Haar dochter, toen zeven jaar oud, heeft zich, ondanks het feit dat haar moeder nooit veel aandacht aan haar schonk, nooit kunnen verzoenen met het idee dat Violet haar in de steek zou hebben gelaten en wil nu eindelijk duidelijkheid. Kinsey merkt al gauw dat haar vragen naar Violets verdwijning niet door iedereen op prijs worden gesteld. Violet blijkt met meer mannen uit het dorp iets te hebben gehad en er zijn geheimen, schandalen, verdachten en motieven te over. Er valt nog een dode en Kinsey zelf loopt ook gevaar. Een met vaart en humor geschreven spannend, sfeervol misdaadverhaal, dat beurtelings in heden en verl…Lees verder

Over Sue Grafton

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Sue Grafton (Louisville, Kentucky, 24 april 1940 – Santa Barbara, Californië, 28 december 2017) was een Amerikaanse schrijfster. Ze is bekend van de alfabetreeks: een reeks detectiveromans rond de vrouwelijke speurder Kinsey Millhone.

Biografie

Sue Grafton werd geboren in Louisville (Kentucky) als dochter van schrijver C.W. Grafton en Vivian Harnsberger. Ze studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Louisville. Eind jaren zestig publiceerde ze twee niet zo succesvolle romans. Daarna legde ze zich jarenlang samen met haar echtgenoot Stephen Humphrey toe op het maken van tv-scenario's.

Alfabetreeks

In 1982 verscheen A Is for Alibi (A van alibi), haar eerste roman over de vrouwelijke privédetective Kinsey Millhone. Deze verhalen spelen zich af in Santa Teresa, een fictieve stad die gebaseerd is op Santa Barbara (Californië) en reeds voorkwam in de detectiveroman…Lees verder op Wikipedia