Boek
Nederlands

Alles over wie ik ben

Stine Jensen (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Alles over wie ik ben
×
Alles over wie ik ben Alles over wie ik ben
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wie ben ik, waar kom ik vandaan en ben ik anders dan andere kinderen? Via onderwerpen als uiterlijk, familie, afkomst en karakter ontdek je wie je bent. Met veel vragen, voorbeelden, verhalen van leeftijdgenoten en opdrachten. En veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Identiteit
Titel
Alles over wie ik ben
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
139 p. : ill.
ISBN
9789020622461 (hardback)

Besprekingen

Wie ben ik, waar kom ik vandaan en wie zijn mijn ouders? Diverse kanten van het begrip identiteit worden besproken aan de hand van verschillende thema’s, zoals uiterlijk, familie, afkomst, karakter, anders-zijn. Een afwisseling van informatie, tips, opdrachten en vragen, interviews met kinderen daagt uit om zelf na te denken over thema’s en sub-onderwerpen als gender, hobby’s, discriminatie, uiterlijk, wat is normaal. Veel aandacht is besteed aan de vormgeving: papiersoort, ruime en speelse bladspiegel, schreefloze letters, afwisselend kleurgebruik (o.a. de achtergrond), royaal geïllustreerd met kleurenillustraties en een aantrekkelijke omslagillustratie. Bij elk thema staan enkele kijk- en leestips. De schrijfstijl is vlot waarbij de lezer direct wordt aangesproken. De informatie sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep mede doordat kinderen van ca. 10 t/m 13 zelf aan het woord komen. De vragen over en de opdrachten bij de onderwerpen zijn prikkelend. De illustraties zijn st…Lees verder

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Leven en werk

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Filosofie…Lees verder op Wikipedia