Dvd
Engels

The girl in the spider's web : The girl with the dragon tattoo : 2-movie collection

Stieg Larsson (naar het werk van), David Lagercrantz (naar het werk van)

The girl in the spider's web : The girl with the dragon tattoo : 2-movie collection

Hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium worden met duistere geheimen geconfronteerd.
Bevat
Dvd 1 The girl in the spider's web / dir. by Fede Alvarez (2018)
Dvd 2 The girl with the dragon tattoo / dir. by David Fincher (2011)
Titel
The girl in the spider's web : The girl with the dragon tattoo : 2-movie collection
Naar het werk van
Stieg Larsson 1954-2004 David Lagercrantz
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018 ; 2011
Speelduur
113 ; 152 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans en andere talen Ondertiteling in Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609637298

Besprekingen

Twee Amerikaanse verfilmingen van boeken uit de Milleniumserie van Stieg Larsson. ‘The girl wih the dragon tattoo’* (2011) is gebaseerd op het eerste boek, vertaald als ‘Mannen die vrouwen haten’. Regisseur is David Fincher, in de hoofdrollen zien we Daniel Craig en Rooney Mara, Yorick van Wageningen heeft een bijrol. Het verhaal speelt zich af in Zweden waar journalist Mikael Blomkvist en de jonge, gecompliceerde en slimme computerhackster Lisbeth Salander samen onderzoek doen naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel. ‘The girl in the spider’s web’ (2018) is gebaseerd op het vierde boek in de serie, geschreven door David Lagercrantz met toestemming van de erven van Stieg Larsson. Deze film is geregisseerd door Fede Alvarez met in de hoofdrollen nu Claire Foy en Sverrir Gudnason en Sylvia Hoeks in een belangrijke rol. Via professor Frans Balder, specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, komen Salander en Blomkvist terecht in een web van internationale i…Lees verder

Over Stieg Larsson

Stieg Larsson, officieel Karl Stig-Erland Larsson (Skelleftehamn, 15 augustus 1954 - Stockholm, 9 november 2004) was een Zweedse journalist en auteur. Hij stierf op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct.

Activist

Aanvankelijk was Larsson een politiek activist voor het Kommunistiska Arbetareförbundet, de communistische arbeidersbeweging, en fotograaf. Politiek was hij actief als redacteur van het Zweedse trotskistische tijdschrift Fjärde internationalen. Verder werkte hij mee aan verschillende sciencefictiontijdschriften en gedurende 1978-1979 was hij voorzitter van de grootste Zweedse sciencefictionclub, Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF).

Journalist

In 1977 ging hij naar Eritrea om als militair adviseur de guerrilla van het Eritrean People's Liberation Front te ondersteunen. Om gezondheidsredenen moest hij hiermee stoppen. Hij ging toen …Lees verder op Wikipedia