Boek
Nederlands

De Romanov voorspelling

Steve Berry (auteur)
+1
De Romanov voorspelling
×
De Romanov voorspelling De Romanov voorspelling

De Romanov voorspelling

Genre:
Een advocaat is naar Moskou gereisd om i.v.m. het kiezen van een nieuwe tsaar na te gaan of er tegen de meest kansrijke kandidaat juridische bezwaren zijn.
Titel
De Romanov voorspelling
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Romanov prophecy
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2005
349 p.
ISBN
90-261-2192-X

Besprekingen

Wat is dat toch met die Romanovs? Werden ze alle elf vermoord in 1918, kort na de Russische Revolutie of waren er toch overlevenden? Historici hebben al tientallen wetenschappelijke en vulgariserende studies gepubliceerd over de laatste keizerlijke familie van Rusland. En dit boek is niet het eerste fictiewerk over de zaak.

Bijna honderd jaar later waait er een nieuwe wind door het voormalige Rusland. De communisten hebben het land naar de ondergang geleid en misschien is het wel tijd voor een nieuwe tsaar. Miles Lord, een zwarte Amerikaanse advocaat, is lid van een Commissie die de kandidatuur van Baklanov moet onderzoeken. Enkele dagen nadat hij in Moskou is gearriveerd, wordt er al een aanslag op hem gepleegd. Of is het op zijn Russische vriend? Lord ontdekt tijdens zijn speurtocht in de archieven enkele mysterieuze brieven die laten uitschijnen dat niet alle Romanovs dood zouden zijn. Hoe meer hij zich in de materie verdiept, hoe duidelijker het wordt dat hij zich in een la…Lees verder
Op 28 oktober 1916 wordt het gezin van de laatste tsaar van Rusland geheel uitgeroeid. Maar er gaan verhalen dat er een of meer kinderen van de tsaar aan het bloedbad zouden zijn ontkomen. Zo ook in deze thriller. Hier zijn Alexej en Anastasia met hulp van een oude getrouwe ontsnapt en door andere helpers naar de VS gebracht. Nu is het in Rusland zo ver dat er een nieuwe tsaar zal worden ingehuldigd. De kandidaat, een verre bloedverwant van de laatste tsaar, is al gevonden. Hij wordt gesteund door een rijke elite, met de mafia op de achtergrond. Miles Lord, een zwarte Amerikaanse advocaat, is met zijn chef direct hierbij betrokken, omdat er grote Amerikaanse financiële belangen meespelen. Hij komt documenten op het spoor, die hem tot direct doelwit van de mafia maken. Hij gaat op het aanbod van een geheime organisatie in en gaat, vluchtend voor de mafia, op zoek naar de kleinzoon van Alexej. Die zoektocht brengt hem en zijn vrouwelijke begeleider in grote gevaren. Een zeer spannende t…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia