Boek
Nederlands

Het grote reptielenboek

Sterrin Smalbrugge (auteur), Wendy Panders (illustrator)
+1
Het grote reptielenboek
×
Het grote reptielenboek Het grote reptielenboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Reptielen komen bijna overal op de wereld voor. Hoe overleven zij in warme en koude gebieden en welke bijzondere eigenschappen hebben zij daarvoor ontwikkeld? Met kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Reptielen
Titel
Het grote reptielenboek
Auteur
Sterrin Smalbrugge
Illustrator
Wendy Panders
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
96 p. : ill.
ISBN
9789024586110 (hardback)

Besprekingen

Er zijn meer dan tienduizend soorten reptielen en zij komen bijna overal ter wereld voor. De auteur (ecologe en reptielenexpert) wil hun impopulaire imago positief veranderen en laten zien hoe bijzonder deze dieren zijn. Reptielen zijn er in alle soorten en maten: kruipend, glijdend, zwemmend of lopend; felgekleurd of met schutkleur; groot of klein; met of zonder ei. Hoe overleven zij in tropische of koude gebieden? Wat eten zij? Hoe planten zij zich voort? Hoe verdedigen zij zich? Reptielen zijn ingedeeld in vier groepen. Van elke groep komen de specifieke kenmerken en leefwijze aan bod. Ook is er een apart hoofdstuk over superhelden, zoals een krokodil met superbijtkracht en de altijd raak spugende cobra. De teksten in twee kolommen lezen als boeiende verhalen en worden afgewisseld met interessante weetjes en ontmoetingen van de auteur met imposante slangen. Het boek van groot formaat (33 cm) is rijk geïllustreerd en fraai vormgegeven met verklarende en grappige tekeningen, prachtig…Lees verder

Het grote reptielenboek

Sommige mensen huiveren wanneer ze oog in oog komen te staan met reptielen, anderen zullen gillen of rennen heel hard weg. Sterrin Smalbrugge, de auteur van dit boek, raakt vooral verrukt als ze ze ziet. Als ecoloog en reptielendeskundige reist ze de hele wereld over om onderzoek te doen naar deze dieren. De neerslag van haar ervaringen en onderzoek bundelde ze in dit lijvige werk. Het meest in het oog springend zijn de indrukwekkende foto’s waarop de dieren groot en vaak van heel nabij worden voorgesteld, naast foto’s waarop de gefascineerde auteur enthousiast in actie is te zien. Ze worden aangevuld met informatieve teksten waarin de auteur de lezer vaak rechtstreeks toespreekt en als het ware op die manier haar enthousiasme overdraagt. Langere tekstfragmenten bevatten meer algemene informatie, kortere stukjes geven meer kleine weetjes mee. Hoewel er voor een verzorgde lay-out werd gezorgd waarin vormgevers nadachten over kleurgebruik en lettergrootte en waarin ook ruimte werd vo…Lees verder

Over Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge (28 december 1993) is een Nederlands ecoloog, reptielendeskundige, presentatrice en schrijfster.

Biografie

Jeugd en opleiding

Smalbrugge vond vanaf jonge leeftijd dat reptielen onbegrepen dieren waren en heeft zichzelf als levensdoel gesteld om mensen te laten zien hoe bijzonder reptielen zijn. Haar voorbeeld was Steve Irwin.

Ze studeerde cum laude af aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen over de hele wereld. Ze is ervaren in het hanteren van gifslangen.

Werk

In 2018 richtte Smalbrugge samen met natuurfotograaf Jason Savage 'The Conservative Front' op. Dit is een team van natuurbeschermers dat de mens dichter bij de wilde natuur wil brengen.

In 2019 bracht uitgeverij Luitingh-Sijthoff haar boek Het grote reptielenboek uit, gericht op kinderen en met daarin plaatjes van reptielen.

Daar…Lees verder op Wikipedia

Suggesties