Boek
Nederlands

Merel

Stephen Savage (auteur)
+1
Merel
×
Merel Merel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over de merel wat betreft zijn voedsel, waar hij voorkomt, levenscyclus en bedreigingen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Merels
Titel
Merel
Auteur
Stephen Savage
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blackbird
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2007
32 p. : ill.
ISBN
9789055662302

Besprekingen

De informatie over de merel is verdeeld over verschillende hoofdstukken. Deze behandelen achtereenvolgens wat een merel is, hoe hij leeft, zijn voedsel, levenscyclus, gewoontes en bedreigingen. Op iedere bladzijde staat een grote, informatieve kleurenfoto. De tekst bestaat uit een algemeen beschrijvend gedeelte, aangevuld met toegespitste informatie in kaders en een onderschrift bij de illustraties. Moeilijke woorden worden verklaard in een aparte woordenlijst. Tevens zijn achterin een overzicht van de levenscyclus, aanwijzingen voor merelsporen en een register opgenomen. De bladspiegel is ruim opgezet, waarbij de tekst in een vrij groot lettertype is gedrukt. De stijl is helder en begrijpelijk voor de doelgroep. Dit leerzame en mooi uitgegeven boek met een stevige kaft is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 tot 11 jaar; het kan goed gebruikt worden voor een werkstuk of spreekbeurt.

Merel

Een van de zestien boeken over dieren om ons heen. Uiterst geschikt voor spreekbeurten voor achtjarigen. De merel is een vogel die iedereen kent en ziet en waar je beslist alles over wil weten. In dit boek kom je heel veel te weten over de levenscyclus van de merel, de verschillende habitats, de bedreigingen waarmee ze te maken krijgen, en hoe ze zich ertegen kunnen beschermen. Of je het boek ook voor je plezier zou lezen, is eerder twijfelachtig. Daarvoor is de tekst te zakelijk en te droog. Foto's zijn overvloedig aanwezig, in een eerder 'klassieke' lay-out. Achteraan vind je een verklarende woordenlijst van de belangrijkste en moeilijke woorden in het boek.