Het verhaal van de Amerikaanse Tour de France-winnaar Lance Armstrong in de levensfase waarin hij na zijn moeizame genezing van kanker terugkeert in de wielersport.
Titel
The program
Regisseur
Stephen Frears
Acteur
Ben Foster 1980- Chris O'Dowd
Naar het werk van
David Walsh 1955-
Componist
Alex Heffes
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Naar Seven deadly sins : my pursuit of Lance Armstrong van David Walsh
EAN
8715664117255

Besprekingen

Biopic over de gevallen wielrenner en tourwinnaar Lance Armstrong (2015) van Stephen Frears met onder meer Ben Foster en Chris O'Dowd. Het verhaal volgt het leven van Armstrong via de bekende markeringspunten: zijn opkomst, de teelbalkanker, de wederopstanding, de verbeten winnaarsmentaliteit, de flagrante leugens over dopinggebruik, de intimidaties en uiteindelijk zijn val. Ronald Rovers (Cinema.nl 18-11-'15) vindt de film vlak: 'Het zijn de acteurs die dit ondergangsverhaal naar een hoger plan tillen, maar Frears zelf lijkt een beetje de weg kwijt te zijn geraakt: hier een beetje onderzoeksjournalistiek, daar een beetje sensatie, en dan nog wat psychologie. Dit materiaal had wel iets beters verdiend'. Hij geeft 3 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 19-11-'15) geeft 2 sterren en is ook niet overtuigd: 'Na het verdiepende portret The Armstrong Lie* (2013) en de uitgebalanceerde BBC-documentaire Stop at Nothing** (2014) komt The Program inhoudelijk als mosterd na de maaltijd en fe…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia