Boek
Nederlands

Met opa in de sneeuw

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Met opa in de sneeuw
×
Met opa in de sneeuw Met opa in de sneeuw
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het sneeuwt. Opa gaat met zijn zeven kleinkinderen buitenspelen. Durft hij zelf ook met de slee naar beneden te glijden? Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter, Spelen, Grootouders
Titel
Met opa in de sneeuw
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811476 (hardback)

Besprekingen

Na Met opa op de fiets en Met opa aan zee hebben Stefan Boonen en Marja Meijer weer een avontuur klaar: Met opa in de sneeuw. Opnieuw worden opa en zijn zeven kleinkinderen opgevoerd in een andere context: ze gaan samen sneeuwmannen maken, sneeuwballen gooien en met de slee rijden. Dat slee rijden kent echter een licht dramatische afloop voor opa.
Met opa in de sneeuw mist jammer genoeg een verhaal. Het is veeleer een opsomming van allerlei activiteiten die kinderen doen in de sneeuw, zonder echt te werken naar een climax of met een sterke verhaallijn. Om in de wintersfeer te komen is het prima, maar allicht wordt het geen boek om het hele jaar door te blijven voorlezen.
De opa-boeken zijn steeds opgebouwd volgens hetzelfde stramien: opa en de kleinkinderen trekken eropuit en laten oma achter. Ze beleven heel wat avonturen, weliswaar avonturen tussen serieuze aanhalingstekens, en keren terug naar oma, waar opa uitgeteld ligt te snurken terwijl de kind…Lees verder
Het is winter. Het sneeuwt. Opa gaat met de kinderen naar buiten om te spelen. Ze gooien sneeuwballen, maken een sneeuwpop en gaan daarna sleeën. En net als opa denkt even uit te kunnen rusten, glijdt hij op de slee een steile heuvel af. De slee slaat om en opa duikelt in de sneeuw. Opa zit nu onder de sneeuw. Wat heeft hij het koud! Sfeervol en kleurrijk prentenboek in oblong formaat over een actieve opa en zijn zeven kleinkinderen, met gedetailleerde vertederende illustraties in collagetechniek. Soepel lopende tekst in korte, heldere zinnen. Het verhaal is heel eenvoudig, de illustraties zijn veelzeggend. Tekst en illustraties vullen elkaar aan en vormen een mooi en warm geheel. Eerder verschenen 'Met opa naar zee' en 'Met opa op de fiets'*, dat werd bekroond met een Pluim van de maand (maart 2005). Vanaf ca. 4 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties