Boek
Nederlands

De laatste dag

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
De laatste dag
×
De laatste dag De laatste dag
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de ouders van Linus gaan scheiden, blijft hij achter met zijn vader en de hond. Prentenboek met paginagrote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Echtscheiding
Titel
De laatste dag / Stefan Boonen ; ill. Greet Bosschaert
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2002
[42] p. : ill.
ISBN
90-448-0003-5

Besprekingen

De moeder van de ca. 7-jarige Linus (ik-figuur) is samen met haar vriend aan het verhuizen, terwijl de jongen, zijn vader en de hond thuis blijven. De jongen observeert en noteert met een volwassen inzicht ("Wennen wil zeggen dat iedereen een tijdje doet, alsof er niets aan de hand is."; "Ik heb mezelf beloofd om vandaag niet te huilen."). Zowel de ouders als de buurt- die er met hun neus bovenop zit- weten de situatie niet te hanteren. Ze zijn te vol van eigen emoties om de jongen op te vangen. Alleen een vriendinnetje reageert adequaat. De grote geschilderde prenten, op een en soms beide pagina’s in gemengde techniek, bepalen de sfeer treffend: de zinderende hitte, de desolate eenzaamheid van de figuren. Zwartomrand, met suggestieve schaduwen op crème, glad papier, evenwichtig ingedeeld met tekstblokken. Door de manier waarop de scheiding, verhuizing en emoties vanuit de jongen behandeld zijn, is dit een boek om samen met kinderen vanaf ca. 7 jaar te lezen.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties