Boek
Nederlands

Alles wat was

Stef Bos (auteur)
+1
Alles wat was
×
Alles wat was Alles wat was

Alles wat was

Bundeling van liedteksten (Nederlandse, Engelse en Afrikaanse) van de Nederlandse zanger/tekstdichter (1961).
Titel
Alles wat was
Auteur
Stef Bos
Taal
Nederlands
Uitgever
[Tielt]:: Lannoo, 2005
416 p. : ill. + cd
ISBN
90-209-6185-3

Besprekingen

Verzameling van de liedteksten (bekende en minder bekende, Nederlandse, Engelse en Afrikaanse) van de succesvolle Nederlandse zanger/tekstdichter Stef Bos (1961), met in de kantlijn aantekeningen over het ontstaan van of herinneringen behorend bij die liedtekst. Stef Bos schrijft over van alles: de actualiteit, maatschappijkritische onderwerpen, de liefde, zijn persoonlijke leven etc. Geïllustreerd (zwart-wit) met foto's, documenten, knipsels etc. vanuit Stefs privé-archief. Met titelregister, register van beginregels en informatie over de bij dit boek behorende bonus-cd waarop elf nieuwe liedjes staan die Bos solo heeft opgenomen voor deze uitgave. Leuk voor de echte fans, zijn werk spreekt velen aan, maar zijn liedteksten zijn lang niet allemaal goed genoeg om echt overeind te blijven zonder muziek. Bos won de Edison (twee maal), een Zilveren en een Gouden Harp en de Pall Mall Exportprijs. Zie ook: www.stefbos.nl.

Over Stef Bos

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Stephanie Verbeken

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse singer-songwriter en acteur. Hij werd vooral bekend met zijn nummer Papa (1991).

Biografie

Privé

Stef Bos groeide op in zijn geboorteplaats Veenendaal. Op zijn 18e (1979) vertrok hij richting Utrecht om aan de lerarenopleiding te studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de theateropleiding 'Studio Herman Teirlinck' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af.

De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel bij Oud Huis Stekelbees in Gent, schreef songs voor anderen (onder andere Ingeborg en Clouseau) en maakte in België deel uit van het satirische BRT-radioprogramma 'De Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek. Stef had tussen 1990 en 1992 de…Lees verder op Wikipedia