Boek
Nederlands

Tunesië

Sjon Hauser (auteur)
+1
Tunesië
×
Tunesië Tunesië
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In deze kennismaking met Tunesie͏̈ wordt informatie gegeven over de geschiedenis, steden, onderwijs, economie en cultuur. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Tunesië
Titel
Tunesië
Auteur
Sjon Hauser
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: KIT, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789068327779 (hardback)

Besprekingen

Deze vrij grote uitgave biedt informatie over de geschiedenis van Tunesië, de geografische ligging, de economie, de verschillende steden en de natuur. Daarnaast is er aandacht voor het vervoer, de mensen, het onderwijs, het toerisme en de Tunesische keuken. Vele kleurenfoto's illustreren de tekst. Vrij veel tekst op een pagina. De lay-out oogt wat rommelig door de verschillende formaten van de foto’s en de bijschriften, die vaak in gekleurde vakken staan. Desondanks verlevendigt dit de tekst wel. Het boek geeft goede, beknopte, bruikbare informatie. Helaas is de informatie deels niet up-to-date. Zo zijn de politieke ontwikkelingen in 2011 niet meegenomen. Met landkaart en kaart van Noord-Afrika en register. Maakt deel uit van de serie 'Op bezoek in… Noord-Afrika', waarin in 2007 uitgaven verschenen over Marokko en Egypte. Het boek met aantrekkelijk foto-omslag kan goed worden gebruikt bij spreekbeurten en werkstukken. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Sjon Hauser

Sjon Hauser is een Nederlandse journalist, publicist, kinderboekenschrijver en Thailandkenner. Hij is woonachtig in Thailand.

Levensloop

Hauser studeerde biologie en vestigde zich in 1983 als journalist in Chiang Mai in Noord-Thailand. Hij schreef onder meer enige reisgidsen over Thailand en twee journalistieke boeken over de samenleving: Thailand: zacht als zijde, buigzaam als bamboe en De strepen van de tijger. Daarnaast schreef hij in 2000 het deel Thailand in de Landenreeks van Oxfam Novib en het (Koninklijk Instituut voor de Tropen) (KIT).

Sjon Hauser schrijft ook voor het blad de Tegel dat uitgegeven wordt door de Nederlandse Vereniging Thailand.

Publicaties

  • 1987 – Thailand (Kosmos reisgids)
  • 1990 – Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe (reisverhalen)
  • 1991 – Maleisië en Singapore (Kosmos reis…Lees verder op Wikipedia