Boek
Nederlands

Mijn zusje wordt vermist

Simone Van der Vlugt (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Yvonne heeft een klein zusje van drie. Op een dag wordt de kleine meid vermist. Yvonne gaat op onderzoek uit samen met de jongen die haar voor het laatst heeft gezien. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Mijn zusje wordt vermist / Simone van der Vlugt ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Simone Van der Vlugt
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1999
76 p. : ill.
ISBN
90-276-4319-9

Besprekingen


Yvonne en haar ouders zijn vreselijk ongerust wanneer kleine zus Marjolein spoorloos is. Hoe ze ook zoeken, nergens vinden ze een spoor. Wanneer de politie Marjolein als vermist doorseint, reageert de familie verslagen verdrietig. Wanneer Julian op de televisie een verdwenen meisje ziet, meent hij Marjolein te herkennen. Yvonne, die vastbesloten is om Marjolein terug te vinden, klopt aan bij Julian. Wanneer beiden maar kunnen, gaan ze op zoek naar de vrouw die Julian bij Marjolein heeft gezien. Ze dwalen rond in een winkelcentrum, vinden de vrouw, achtervolgen haar en komen in een complexe situatie terecht.

Dit spannende verhaal is qua lay-out niet te druk en aangenaam om lezen. De knappe zwartwittekeningen en de behoorlijk korte deeltjes vormen een extra motivatie om kinderen tot lezen aan te moedigen. Het verhaal zit boordevol actie en emotie. De lezer wordt meegedreven door de onzekerheid of Yvonne Marjolein ooit nog te zien zal krijgen. De spanning wordt sterker en ster…Lees verder
Marjolein, een 3-jarig meisje, wordt vermist. De 9-jarige Julian heeft Marjolein voor het laatst gezien en iets opvallends waargenomen. Samen met Yvonne, het 8-jarige zusje van Marjolein, gaan ze - zonder medeweten van hun ouders - zelf op onderzoek uit. De speurneuzen komen erachter dat Marjolein ontvoerd is door een eenzame, kinderloze vrouw die zelf graag kinderen wilde. Spannend en vlot leesbaar verhaal in eenvoudige, korte zinnen. Het is een goed verzorgde uitgave met veel ondersteunende, paginagrote, grijs ingekleurde, pentekeningen. Op het oranjekleurig omslag zijn twee fietsende kinderen afgebeeld die iemand achtervolgen. De Bolleboos-serie is bestemd voor kinderen van zeven en acht jaar die snel vorderen met lezen.

Suggesties