Dvd
Engels
Tijdens een gevaarlijke missie in de ruimte wordt Jean Grey geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert: Dark Phoenix.
Onderwerp
Superhelden
Titel
X-Men : Dark Phoenix / written and directed by Simon Kinberg
Regisseur
Simon Kinberg
Acteur
Sophie Turner 1996- James McAvoy Michael Fassbender Jennifer Lawrence Nicholas Hoult
Componist
Hans Zimmer 1957-
Uniforme titel
X-Men : Dark Phoenix
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de Marvel Comics personages van Stan Lee en Jack Kirby
EAN
8712626045373

Besprekingen

Sciencefiction-actiefilm van Simon Kinberg, het vervolg op ‘X-men: apocalypse’* (2016). Het is de zevende film waarin de X-Men als team optreden en de twaalfde film in het X-Men-filmuniversum, gebaseerd op de Marvel Comics. De X-men zijn mensen die geboren worden met een genetische toevoeging waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten. Deze mutanten worden gehaat door gewone mensen, maar professor Charles Francis Xavier alias professor X (James McAvoy) vormt samen met hen een vredescorps dat vecht tegen slechteriken. Jean Grey (Sophie Turner) heeft telepathische en telekinetische krachten. Tijdens een gevaarlijke missie in de ruimte wordt ze geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert: Dark Phoenix. Ze wordt een gevaar voor de andere X-men en zelfs voor het voortbestaan van de mensheid. De recensenten geven 2 of 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) de film voelt aan als een gemiddelde aflevering van een (weliswaar erg dure) tel…Lees verder

Over Simon Kinberg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Simon Kinberg (Londen, 2 augustus 1973) is een in het Verenigd Koninkrijk geboren Amerikaans filmproducent, scenarist en regisseur.

Biografie

Kinberg werd geboren op 2 augustus 1973 in Londen in een Joods-Amerikaans gezin. Hij groeide op in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan de Brown University en nadien aan de Columbia University School of the Arts.

Reeds tijdens zijn studies, verkocht hij een idee aan Warner Brothers, waarna hij scenario's begon te schrijven voor o.a. Walt Disney Pictures, Sony Pictures en DreamWorks, waar hij mocht samenwerken met o.a. Steven Spielberg en Jerry Bruckheimer. Zijn eerste credit voor een scenario kreeg hij in 2005 voor de film xXx: State of the Union. In 2008 verscheen Jumper, de eerste film die Kinberg produceerde.

In 2019 maakt Kinberg zijn debuut als regisseur met de film X-Men: Dark Phoenix.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia