Elsa, een vrouw van middelbare leeftijd, is gelukkig getrouwd met Michele. Terwijl zij werkt aan de restauratie van een plafond in een oude kapel, ontdekt zij dat haar man ontslagen blijkt te zijn. Langzaam maar zeker brokkelt de anders uitstekende verstandhouding tussen Elsa en Michele af, wanneer ze beide drastische keuzes moeten maken.
Titel
Giorni e nuvole
Regisseur
Silvio Soldini
Acteur
Margherita Buy Antonio Albanese Giuseppe Battiston
Taal
Italiaans
Parallele titel
Days and clouds
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
110 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249473886
mooov

Besprekingen

Italiaans-Zwitsers drama uit 2007 van Silvio Soldini, met Margherita Buy, Antonio Albanese e.a. Michele en Elsa hebben het goed met elkaar en leiden een luxe leven: dineren met vrienden, reizen, studeren etc. Bij een restauratieproject aan een oude kapel ontdekt Elsa verborgen schilderingen. Ook in haar privé-leven doet zij een ontdekking. Haar man Michele blijkt al twee maanden geleden ontslagen te zijn. Het geld raakt op, hun appartement dreigt verkocht te moeten worden en er ontstaan spanningen in de relatie. Jann Ruyters (Trouw 20-3-'08): 'Soldini houdt het spannend of het huwelijk de toets zal doorstaan. Anders dan eerder midlife-drama 'Pane e Tulipani' en 'Agate e la Tempesta' verliest hij zich deze keer niet in sentiment. 'Giorni e nuvole' is een zachtmoedig en licht portret van de middenklasse en haar schijnzekerheden tegen de achtergrond van een schilderachtig Genua in de kleuren van de door Elsa gerestaureerde schilderijen.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 20-3-'08) geeft 4 (van 5…Lees verder

Over Silvio Soldini

Silvio Soldini (Milaan, 1 augustus 1958) is een Italiaans-Zwitsers filmregisseur uit Ticino (kanton) van onder meer de films Pane e tulipani en Agata e la tempesta, allebei romantische komedies. Beide films hebben als hoofdpersoon de actrice Licia Maglietta.

Zie ook

Inhoud van de twee genoemde films, zie aldaar.