Titel
The wiz
Regisseur
Sidney Lumet
Naar het werk van
L.Frank Baum
Scenarist
Joel Schumacher
Componist
Charlie Smalls
Acteur
Michael Jackson 1958-2009
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
1978
Speelduur
ca. 130 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Engels voor slechthorenden Naar The wonderful wizard of Oz van L. Frank Baum
EAN
5050582228700 5050582766622

Over Sidney Lumet

Sidney Lumet (Philadelphia, 25 juni 1924 – New York, 9 april 2011) was een Amerikaans regisseur.

Lumet heeft meer dan 50 films op zijn conto staan. De bekendste werken zijn 12 Angry Men (1957), Dog Day Afternoon (1975) en Network (1976). In 2005 won hij een Oscar voor zijn gehele oeuvre. Lumet was eerst een acteur en later pas regisseur. Zijn vader was een acteur van het Yiddish theater en zijn moeder was een danseres. Lumet maakte zijn debuut in het New Yorkse Yiddish Art Theater. Hij was toen 4 jaar.

Hij overleed in Manhattan door complicaties bij een maligne lymfoom.

Filmografie

  • 1957: 12 Angry Men
  • 1958: Stage Struck
  • 1959: That Kind of Woman
  • 1959: The Fugitive Kind
  • 1961: Vu du pont
  • 1962: Long Day's Journey Into Night
  • 1964: The Pawnbroker
  • 1964: Fail-Safe
  • Lees verder op Wikipedia