Uitgedaagd door een groep meisjes zetten drie Amsterdamse tieners alles op alles om de dames in een nachtclub te ontmoeten.
Onderwerp
Vriendschap
Taal
Nederlands
Uitgever
Source1media, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717662579936

Besprekingen

Komedie van Shady El-Hamus met o.a. Bilal Wahib (Fissa), Daniel Kolf, Oussama Ahammoud en Vera Bulder. Drie Amsterdamse tieners kunnen niet wachten tot het echte leven begint na de eindexamens. Als ze door een groep meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in een nachtclub te ontmoeten, zetten de jongens alles op alles om binnen te komen. Beoordeling IMDb: 6,5. VPRO Cinema: ‘Energiek komisch drama van de debuterende El-Hamus, die geen engeltjes van zijn hoofdpersonages maakt, maar ze neerzet als egocentrisch, onzeker en vol dromen over de toekomst. Waardoor ze uiteindelijk toch de sympathie van de kijker winnen’ (3 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 12-6-’19): ‘Soms zijn de wederwaardigheden van de jongens wat stripachtig, maar dat maakt hun zorgen niet minder reëel. De drie doen stoer, maar barsten van de onzekerheid. Ze worden vanwege hun Marokkaanse en Surinaamse achtergrond akelig snel afgeschreven, klooien wat aan, maar koesteren het diepe verlangen om gezien te worden. (…) Vooral h…Lees verder

Over Shady El-Hamus

Shady El-Hamus is een Nederlandse regisseur en acteur.

Levensloop

El-Hamus is de zoon van acteur Sabri Saad El Hamus en de acteur en scenarioschrijfster Lisa de Rooy. Shady heeft een broer, Shahine El-Hamus (acteur in o.a. De belofte van Pisa) en een zus, Ashgan El-Hamus. El-Hamus studeerde aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij afstudeerde als scenarist en regisseur, met twee afstudeerfilms: Magnesium, waarvoor hij het scenario schreef, werd bekroond met de KNF Juryprijs en de Tuschinski Award voor beste eindexamenfilm. Daarnaast schreef en regisseerde hij de film Over Zonen. Met deze film won hij de Dioraphte Award op het Nederlands Film Festival in 2012.

Na zijn afstuderen werd hij aangenomen op de Engelse National Film and Television School, waar hij in 2015 afstudeerde met de film Fairuz.

Zijn korte film Nachtschade uit 2017 werd bekroond met verschillende prijzen, en vormde de Ned…Lees verder op Wikipedia