John (35) is nogal gehecht aan zijn pratende teddybeer waarmee hij samen blowt, zuipt en vuilbekt. Maar zijn vriendin ziet graag dat hij volwassen wordt en Ted het huis uitzet. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Ted
Regisseur
Seth MacFarlane 1973-
Componist
Walter Murphy
Acteur
Mark Wahlberg Mila Kunis
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
5050582911305

Besprekingen

Amerikaanse komedie van regisseur Seth MacFarlane (Family guy) met in de hoofdrollen Mark Wahlberg (The fighter, Max Payne), Mila Kunis en de teddybeer Ted. Als 8-jarige jongen wenste John dat zijn teddybeer zou kunnen praten. Zijn wens kwam uit en Ted werd zijn beste vriend. Nu is John in de dertig en hangt hij nog steeds het liefst samen met de op seks beluste Ted voor de buis te blowen, zuipen en vuilbekken. Hun humor is puberaal en grof. De vriendin van John vindt het tijd dat Ted het huis uitgaat, maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Coen van Zwol (NRC 12-9-'12): 'Puberale mannenvriendschap versus volwassen relatie (...) qua plot nogal zwak, met een hemeltergend sentimentele finale. Gelukkig bevat Ted zoveel geslaagde grappen dat je het hem subiet weer vergeeft.' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 13-9-'12): 'Vooral het gegeven dat zo'n aaibare knuffel scheldt, scheten laat en zijn omgeving tot het uiterste tart, werkt in het begin op de lachspieren. Later worden die grappen nogal…Lees verder

Over Seth MacFarlane

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Seth Woodbury MacFarlane (Kent (Connecticut), 26 oktober 1973) is een Amerikaanse (stem)acteur, komiek, televisie- en filmregisseur, televisie- en filmproducent, scenarioschrijver, animator en zanger.

Carrière

MacFarlane is de bedenker van de animatieseries Family Guy, American Dad!, The Cleveland Show en The Orville en maker van de films Ted, Ted 2 en A Million Ways to Die in the West. Hij heeft voor Family Guy twee Emmy Awards in de wacht gesleept: voor Outstanding Voice-over Performance (2000) en voor Outstanding Music and Lyrics (2002).

MacFarlane sprak in Family Guy de stemmen in van onder anderen Peter Griffin, Brian Griffin, Stewie Griffin, Glenn Quagmire en Tom Tucker.

In 2011 werd bekend dat hij een nieuwe versie van The Flintstones zou gaan produceren voor FOX. De eerste aflevering zou in de Verenig…Lees verder op Wikipedia