Twee verhalen rondom Ted, de pratende teddybeer, die uitermate grofgebekt is.
Bevat
Disc 1: Ted
Disc 2: Ted 2
Titel
Ted & Ted 2
Regisseur
Seth MacFarlane 1973-
Componist
Walter Murphy
Acteur
Mark Wahlberg Amanda Seyfried
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2015
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2012, 2015
Speelduur
ca. 212 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans dir. by Seth MacFarlane ; written by Seth MacFarlane ... [et al.]
EAN
5053083047207

Besprekingen

Box met de twee comedy's over de geile en grofgebekte teddybeer Ted en zijn kameraad John (Mark Wahlberg) onder regie van Seth MacFarlane met in de hoofdrollen verder onder meer Mila Kunis, Amanda Seyfried en Morgan Freeman. Ted* kwam uit in 2012, Ted 2** in 2015. Over deel 1 schreef Coen van Zwol (NRC 12-9-'12): 'Puberale mannenvriendschap versus volwassen relatie (...) qua plot nogal zwak, met een hemeltergend sentimentele finale. Gelukkig bevat Ted zoveel geslaagde grappen dat je het hem subiet weer vergeeft.' Ontving vele nominaties voor o.a. de People's Choice Awards voor Favoriete komedie en de Teen Choice Awards voor Beste stem en Beste gevecht. Over Ted 2 meldde Bor Beekman (Volkskrant (13-8-'15): 'De overdosis lompe spot is nog altijd goed voor een glimlach'. Hij gaf 3 sterren.

Over Seth MacFarlane

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Seth Woodbury MacFarlane (Kent (Connecticut), 26 oktober 1973) is een Amerikaanse (stem)acteur, komiek, televisie- en filmregisseur, televisie- en filmproducent, scenarioschrijver, animator en zanger.

Carrière

MacFarlane is de bedenker van de animatieseries Family Guy, American Dad!, The Cleveland Show en The Orville en maker van de films Ted, Ted 2 en A Million Ways to Die in the West. Hij heeft voor Family Guy twee Emmy Awards in de wacht gesleept: voor Outstanding Voice-over Performance (2000) en voor Outstanding Music and Lyrics (2002).

MacFarlane sprak in Family Guy de stemmen in van onder anderen Peter Griffin, Brian Griffin, Stewie Griffin, Glenn Quagmire en Tom Tucker.

In 2011 werd bekend dat hij een nieuwe versie van The Flintstones zou gaan produceren voor FOX. De eerste aflevering zou in de Verenig…Lees verder op Wikipedia