Boek
Nederlands

Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Sergio Herman (auteur), Mara Grimm (auteur), Tony Le Duc (illustrator)
+1
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis
×
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Sergio Herman goes home. Hij trakteert de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij smakelijk en eenvoudig te bereiden recepten. Ver weg van de restaurantkeuken met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis / recepten Sergio Herman ; teksten Mara Grimm ; fotografie Tony Le Duc
Auteur
Sergio Herman 1970- Mara Grimm
Illustrator
Tony Le Duc
Taal
Nederlands
Uitgever
Boechout: Minestrone Culinaire Uitgeverij, 2016
223 p. : ill.
ISBN
9789490028817 (paperback)

Besprekingen

Chef-kok en restaurateur Sergio Herman (1970) wilde na 25 jaar dag en nacht in de restaurantkeuken te hebben gestaan vaker thuis zijn en thuis koken zonder de druk van een restaurant. De gerechten die hij thuis maakt, worden vaak gedomineerd door smaken uit zijn jeugd of zijn geïnspireerd door zijn reizen. Na een voorwoord volgen de recepten ingedeeld in Apero, Jeugdsentiment, Simple chic, Mediterraan, Arabisch, Comfort zone en Zoet. Per duidelijk beschreven recept een inleiding, aantal eters, opsomming ingrediënten, bereidingswijze en vaak een tip. Met recepten voor onder meer soepen, salades, pasta, dranken, vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Met receptenindex en productindex. Mooi uitgevoerd kookboek, rijk geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's. Kleine druk.

Over Sergio Herman

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer.

Jonge jaren

Opleiding

Herman groeide op in Zeeuws-Vlaanderen. Hij rondde zijn mavo niet af. Omdat hij te veel met andere dingen dan school bezig was, stuurde zijn vader hem op 16-jarige leeftijd naar de Hotelschool Ter Groene Poorte in de Vlaamse plaats Brugge. De achterliggende gedachten was niet direct dat Herman kok zou worden, maar dat de school hem discipline bij zou moeten brengen. Zijn vader was ook kok, Herman werkte geregeld mee in zijn restaurant.

Cas Spijkers

Nadat hij afstudeerde aan de hotelschool zette Sergio Herman de eerste stappen in de Nederlandse horeca. In de jaren daarna liep de jonge kok onder andere onbetaald stage bij De Swaen van meesterkok Cas Spijkers in Oisterwijk. Spijkers wilde hem aanvankelijk niet aannemen omdat Herman op dat m…Lees verder op Wikipedia